"Situacija je sve ozbiljnija": Još 53 osobe inficirane korona virusom u Crnoj Gori

U Podgorici je registovano 35 novih slučajeva, na Cetinju je registrovano šest slučajeva, u Bijelom Polju pet, Baru tri, Budvi dva i u Pljevljima i Nikšiću po jedan

  • 0
Covid Ambulanta, Palilula Ilustracija, Foto: Nikola Tomić

Laboratorije Instituta za javno zdravlje u poslednja 24 sata analizirale su 392 uzorka među kojima je 53 pozitivnih na korona virus.

U Podgorici je registovano 35 novih slučajeva, na Cetinju je registrovano šest slučajeva, u Bijelom Polju pet, Baru tri, Budvi dva i u Pljevljima i Nikšiću po jedan.

- Tokom dana pristigla je jedna prijava sumnje na smrt od novog korona virusa iz OB Berane. Laboratorijska obrada je u toku. Ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna od COVID-19 iznosi osam. Ukupno je oporavljeno pet pacijenata - istakli su iz IJZ, a prenosi RTCG.

Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 636, osam je smrtnih ishoda, petoporavljenih, tako da je broj aktivnih slučajeva: 623.

Zaraženo 15 zdravstvenih radnika i 33 dece

Načelnica Odeljenja za zarazne bolesti u IJZ dr Sanja Medenica navela je da se povećava broj registrovanih slučajeva koronavirusa i da "svi moraju da rade na ličnoj odgovornosti".

Na današnjoj konferenciji za medije NKT-a je saopšteno da je u Beranama jedna osoba preminula, a da se utvrđuje da li je ta osoba bila zaražena korona virusom. Od početka juna registrovano je osam smrtnih slučajeva i pet oporavljenih.

- Epidemiološka situacija je sve ozbiljnija, povećava se broj registrovanih slučajeva - kazala je Medenica.

Pozvala je građane da nose maske, održavaju distancu i vode računa o higijeni.

Direktor Dečje bolnice dr Saša Radović saopštio da je na lečenju ukupno 79 pacijenata.

- Što se tiče dece imamo ukupno 98 pacijenata, za uzrast do 19 godina. Dece do devet godina je 33, što je 5,5 odsto, a njih 65 su uzrasta do 19 godina. Svi ovi pacijenti su dobrog opšteg stanja - naveo je Radović, prenosi RTCG.

On je naveo da u zdravstvenom sistemu imamo 486 posteljnih jedinica i 168 respiratora, od toga u KCCG 92.

Naveo je i da je 15 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom, među njima su i tri doktora. U samoizolaciji je 121 zdravstveni radnik, među njima su 32 lekara.

Video: U Crnoj Gori potvrđeni prvi slučajevi korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA