Hrvatska nam danas uvodi obaveznu samoizolaciju? Štab razmatra nove mere, ovo su samo neke od njih

Hrvatska bi već od danas mogla da uvede obaveznu samoizolaciju za putnike iz Srbije i BiH

  • 5
Granični prelaz Batrovci - Bajakovo, granica, Srbija i Hrvatska Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nacionalni štab Hrvatske na korak je od uvođenja obavezne samoizolacije za osobe koje dolaze iz Srbije i BiH. Okupljanja će se ograničiti na sto osoba, a maske će biti obavezne u svim zatvorenim prostorima. Ovo su mere o kojima se u sredu, prema nezvaničnim saznanjima, razgovaralo na sastanku Nacionalnog štaba civilne zaštite, prenosi Jutarnji.hr.

Mere bi trebalo da budu uvedene postepeneno, kažu sagovornici lista.

Naime, broj obolelih u prethodnih 24 sata je 53, što u štabu smatraju relativno dobrom brojkom, a u zavisnosti od dalje rasta donosiće se nove mere.

Danas bi naime trebalo da bude obaveštena javnost u vezi sa ponovnim uvođenjem karantina za sve one koji u Hrvatsku ulaze iz Srbije i BiH, ali konačna odluka o tome još nije doneta. Kako prenosi list, odluka će biti najavljena nekoliko dana pre stupanja na snagu, pre svega zbog hrvatskih državljana u tim zemljama, kako bi na vreme mogli da se vrate u zemlju, a da ne moraju u izolaciju.

Video: Grčka granica prazna, prolaz samo za Grke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    9. jul 2020 | 09:21

    Zaobilaziti ih u sirokom krugu,sa koronom ili bez korone

  • Sj

    9. jul 2020 | 10:08

    Cuj ovo,odlaze se zbog svojih gradjana da bi mogli da se vrate bez samoizolacije?! Pa valjda su I njeni gradjani nosioci virusa, a ne samo BiH i Srb ..citam i ne vjerujem.

  • 🦂

    9. jul 2020 | 10:28

    Ma dokle mi da molimo nekoga. Svako na svoju stranu.Pa imamo li mi imalo pinosa šta tražimo tamo ko nas ne može da smisli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA