U Potočarima u subotu sahranjuju 9 žrtava Srebrenice: Konvoj ispred Predsedništva BiH

Ispred zgrade Predsedništva nalazi se hiljade Sarajlija koji su došli da isprate konvoj

  • 6
Srebrenica, Potocari Foto: Tanjug/AP

Tri kombija sa devet posmrtnih ostataka žrtava zločina u Srebrenici stigli su ispred zgrade Predsedništva BiH odakle će biti ispraćene na večni počinak u Potočare gde će biti sahranjeni 11. jula.

Ispred zgrade Predsedništva nalazi se hiljade Sarajlija koji su došli da isprate konvoj, javlja "Avaz".

Na odavanju počasti žrtvama , između ostalih, prisutni su član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković, reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Metju Fild...

U Potočarima će ove godine biti sahranjeni: Sead (Huso) Hasanović rođen 1971. godine u Krivačama, Alija (Bekto) Suljić rođen 1969. godine u Poznanovićima, Hasan (Alija) Pezić, rođen 1925. godine u mjestu Pustoše, Hasib (Šaban) Hasanović rođen 1970. godine u Slatini, Zuhdija (Suljo) Avdagić, rođen 1947. godine u Novoj Kasabi, Bajro ( Ramo) Salihović, rođen 1943. godine u Voljavici, Ibrahim (Hamid) Zukanović, rođen 1941. godine u Sasama, Salko (Ahmo) Ibišević, rođen 1972. godine u Ljuboviji i Kemal (Husein) Musić, rođen 1968. godine u Glogovoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toranj

    9. jul 2020 | 13:12

    Koja farsa, ovi će i 3000 da saranjuju, nema genocida samo ratni zločin!

  • ENA

    9. jul 2020 | 13:30

    Pitam se odakle ih vade i sad imaju vise sahranjenih u Srebrenicu tj Potocarima nego sto je bilo ukupno stanovnistva svw sa srbima pre rata.Zalosno sta se radi i sta se radilo .Nek im je Alah u pomoci za sva nedela

  • seka

    9. jul 2020 | 14:34

    Ovi skupljaju sve kosti po BiH pa voze u potocare, koliko je srpskih kostiju tu sahranjeno bog zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA