Ne posustaje korona virus u Crnoj Gori: Još dve osobe preminule, 59 novozaraženih

Potvrđeni su i novi slučajevi u Beranama (5), Budve (4), Nikšića (4), Cetinja (3), Pljevalja (3), Tivta (3), Ulcinja (3), Herceg Novog (2), Gusinju i Danilovgradu po jedan

  • 2
Covid Ambulanta, Palilula Foto: Nikola Tomić

Institut za javno zdravlje (IJZ) registrovao je još 59 slučajeva obolevanja od korona virusa u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, najviše obolelih je iz Podgorice (30). Među pozitivnima bio je i uzorak osobe koja je tokom jučerašnjeg dana preminula i kod koje se sumnjalo da je smrtni ishod nastao kao posledica korona virusa.

Takođe, prijavljena je smrt još jedne osobe koja je lečena u Opštoj bolnici Berane, javlja RTCG.

Potvrđeni su i novi slučajevi u Beranama (5), Budve (4), Nikšića (4), Cetinja (3), Pljevalja (3), Tivta (3), Ulcinja (3), Herceg Novog (2), Gusinju i Danilovgradu po jedan.

- Laboratorije Instituta za javno zdravlje su u poslednja 24 časa završile PCR analizu 565 uzorka na  koronavirus, među kojima je 59 rezultata bilo pozitivno. Među pozitivnima bio je i uzorak osobe koja je tokom jučerašnjeg dana preminula i kod koje se sumnjalo da je smrtni ishod nastao kao posledica korona virusa. Takođe, prijavljena je smrt još jedne osobe koja je lečena u OB Berane. Preminule osobe su iz Gusinja i Rožaja. Ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna meseca od COVID-19 iznosi 10" - navode iz IJZ.

Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 695, sa 10 smrtnih ishoda.

Broj trenutno aktivnih slučajeva je 680.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rakikavasaki

    9. jul 2020 | 19:12

    Bombastican naslov kao da je samo u cg opasnost od korone ne brinite za nas kada su prestale litije prestace i korona u cg

  • Dragoljub

    9. jul 2020 | 21:49

    Znači 25 % stanovništva zaraženo, nije za zezanje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA