Mladenova majka na internetu saznala da joj je sin ubijen: Na vestima ugledala njegov auto i krv

Mladen je pronađen sa prostrelnim ranama na Jarunu

  • 0
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Mladen K. (29), optužen da je 2014. godine, kao deo grupe prevaranata, učestvovao u višemilionskim prevarama s vetroelektranama i prebacivanjem ukradenog novca u zlatne poluge, ubijen je iz vatrenog oružja pod još nerazjašnjenim okolnostima u noći na četvrtak na osamljenom delu jarunskoga jezera.

Pronađen je s prostrelnim ranama i prevezen u bolnicu, gde je uprkos lekarskoj intervenciji podlegao povredama.

Njegova majka, koja ga je videla posljednji put oko ponoći, nekoliko sati pre zločina, s nevericom vrti film i za Jutarnji list kaže da će preduzeti sve da se sazna prava istina.

Isključen mobilni

Da joj sina više nema otkrila je nakon što je oko 9 sati ujutro surfujući internetom prepoznala sinovljev "seat" i kraj njega lokvu krvi dok je čitala vest o smrti neimenovanog mladića na Jarunu.

- Ne prestajem da se tresem od šoka. Zadnji put sam ga videla oko ponoći, kad mi je rekao da ide van i da će se vratiti do jutra zbog psa jer ja sam imala obaveze. Bilo je 4.55 sati kad sam mu ušla u sobu i njega nije bilo, pa sam mu na mobilni poslala SMS: "Znaš li da ja treba ujutro da idem’. Poruku nije primio. Telefon mu je bio isključen. Mislila sam da se ispraznio i da je zaružio... Ali, nešto pre 9 ujutro, kad sam našeg francuskog buldoga išla da prošetam, pas koji inače ne laje počeo je da laje, a okolo nije bilo nikoga. Uzela sam mobilni da pročitam vesti. Usledio je šok - Mladenov auto u tekstu o zločinu, pa sam komšinici rekla: "Gle, naš "seat"". Uveravala me je da je to slučajnost... - kaže majka ubijenog mladića, koja je odmah nakon toga pozvala sinovljeve prijatelje.

Većina joj se nije javila, ali jedan se javio i kada mu je rekla da joj se čini da njenog Mladena više nema, krenuo prema Jarunu.

- Otišao je do Jaruna sa suprugom i policiji su rekli da prepoznaju auto pa su ih uputili u policijsku stanicu. Da nakon pet sati od pronalaska policija nije znala identitet? Pa imali su auto. Naša adresa im je poznata. Zvala sam Mladenovu devojku s kojom je sedam godina. Ostala je u šoku. Stalno su se mirili i svađali. Rekla mi je da ga je zadnji put videla pre dve sedmice - kaže Mladenova majka, dodajući da je Mladen često znao ići na Jarun, pa i sa psom u šetnju.

Što je radio na Jarunu kobne večeri, nije joj poznato. Nije joj izgledao zabrinuto, a kamoli da ga išta muči. U sredu, otkriva, Mladen nije radio u garaži ZET-a te je dan proveo s rodbinom u Tkalčićevoj. Nakon toga se oko 19 sati vratio kući, a oko 22.30 je prošetao psa. Ali u ponoć je otišao zauvek. Na ramenu je imao svoju plavu torbicu s dokumentima i mobilnim, koja na mestu zločina nije pronađena.

S kim je pričao?

- S kim je komunicirao zadnje sate, ne znam. Mobilni se vodi na mene pa ću izvaditi drugu karticu i odneti je u policiju. U automobilu sigurno nije bio sam. Je li ga šta mučilo? Ne znam. Delovao je zadovoljno na poslu. Tri godine radi u garaži ZET-a na preparkiravanju. A što se tiče sudskog postupka koji se protiv njega vodi četiri godine, verujem da bi dokazao da nije kriv. Bio je čak nepravedno uhapšen po poternici kao da je bežao. A nije, već ga niko nije tražio. Radio je u Nemačkoj pa se sam, kad je saznao za istragu, javio policiji - zaključuje Mladenova majka.

Na društvenim mrežama prijatelji pokojnog Mladena K. ujedinili su se i traže informacije koje bi pomogle u rešavanju slučaja.

- Dragi moji!!! Mladen K. nas predragi prijatelj noćas 09.07.2020 u 03.00 na Jarunu pretučen i ubijen i ostavljen u 29.godini!!!! Molimo sve drage ljude za bilo kakve informacije o počiniteljima!!! Uhvatićemo ih pa ko god oni bili samo neka znaju!!!!" - apel je jedne od Mladenovih prijateljica.

Inače, Mladen K. našao se u optužnici s Milanom L. C.Ljubomirom S., Spomenkom B. i Milom R. zbog višemilionske prevare, pranja novca i falsifikovanja isprava na štetu splitske Vetroelektrane Jelinak i Trtar-Krtolin.

Na teret im se stavljalo da su uz pomoć falsifikovane dokumentacije 2014. sproveli prevare nad vetroelektranama teške oko 24 miliona kuna i da su deo novca zatim prebacili u zlato, kupujući zlatne poluge.

Video: Majci zario nož u srce, pa mirno gledao uviđaj: Izbo roditelje nakon svađe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA