≫ 

Nemački mediji "opleli" po Hrvatima: Puni su novih žarišta, mere niko ne poštuje

Nemački mediji nisu imali lepe reči kada je u pitanju Hrvatska i ponašanje građana prilikom pridržavanja mera

  • 2
Italija koronavirus šetnja ukidanje restrikcija

Ilustracija Foto: Tanjug/AP

Nemački mediji, koji izveštavaju o turističkoj sezoni u Hrvatskoj i o tome kakve su mere protiv pandemije koronavirusa na snazi i koliko se poštuju, nisu imali mnogo lepih reči.

Naime, nemački RTL je u svom prilogu naveo da retki u Hrvatskoj nose maske. Jedna turistkinja iz Nemačke, koja letuje u Rovinju, smatra da se Hrvati ponašaju previše opušteno kada je reč o Covid-19.

- Ja stalno razmišljam o virusu - rekla je ona.

RTL navodi da je u Hrvatskoj u proteklim sedmicama broj zaraženih bio nizak, da bi onda odjednom počela da izbijaju različita žarišta koronavirusa.

- Najviše slučajeva ima u glavnom gradu Zagrebu i okolini, kao i u Slavoniji na istoku zemlje - ističe se u prilogu i dodaje da su "priobalne regije zasad pošteđene".

Novinarka RTL kaže da "nije nikoga videla da nosi masku u zatvorenim prostorima", dok iz turističke zajednice ističu da nije zabeležen nijedan slučaj zaraze turista korona virusom u Istri.

Napominje se da nemački turisti u povratku moraju proći kroz Sloveniju u periodu do 12 sati i da se ne smeju zadržavati tamo jer "važe stroga pravila". Nemačku turisti ne moraju u karantin po povratku u Nemačku, zaključuje svoj prilog RTL.

Podetimo, tvrdnje hrvatske turističke zajednice jutros su "pale u vodu", s obzirom na to da je registrovano osam novih slučajeva zaraze, među kojima ima i Srba i Šveđana.

Video: Ovo su tri nove mere za Beograd: Nema policijskog časa, ali ova ograničenja moraju da se poštuju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA