U BiH se razbuktala korona: Zabeleženo 310 novih slučajeva u jednom danu

Jedna osoba preminula je u Banjaluci

  • 1
Korona virus Foto: Tanjug/AP

U Bosni i Hercegovini danas je zabeleženo 310 novih slučajeva koronavirusa, potvrdile su tamošnje zdravstvene institucije. 

U zadnjih 24 sata, javlja Klix.ba, u Federaciji BiH testirano je 1.199 uzoraka, od čega je 196 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi zabeleženi su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadno-hercegovačkom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 65.694 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 3.320 osoba. U FBiH se do danas oporavilo 1.425 pacijenata, dok su trenutno aktivna 1.822 slučaja pozitivna na koronavirus.

U Republici Srpskoj preminula jedna osoba

U Republici Srpskoj je registrirano 114 novozaraženih koronavirusom u roku od 24 sata.

Najviše zaraženih je u Banjaluci, njih 28, a po 12 zaraženih je u Bijeljini i Zvorniku, dok je u Trebinju zabilježeno 10 slučajeva. Na Palama i u Prijedoru zaraženo je po šest osoba, a u Rudom četiri.

Preminula je jedna osoba u Banjaluci.

Video: Stevanović: Preko 350 pregleda dnevno obavimo na Infektivnoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    10. jul 2020 | 13:51

    Iz pouzdanih izvora. Znam da u Modrici ima ima puno vise Zarazenih. Ali nesme da ide u javnost.? Donet Virus iz Svajcarske i Austrije. Tamo ce biti veliki Problem😒

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA