≫ 

U Hrvatskoj rekordan broj novozaraženih, drama i u BiH: Haos u regionu, brojke vrtoglavo skaču

U Bosni i Hercegovini danas je registrovano 310 novozaraženih korona virusom, Hrvatska prijavila rekordan broj novoobolelih

  • 5
Koronavirus mapa region

Ilustracija: Nikola Jovanović

Još jedan težak dan u celom regionu. Broj obolelih od korona virusa i dalje skače, te je situacija kritična u nekoliko zemalja. U BiH je je danas zabeležen drastičan skok u broju zaraženih, dok je Hrvatska saopštila da je "zabeležen rekord" sa čak 116 novoobolelih. Dve osobe su preminule u ovoj zemlji.

U Srbiji je za poslednja 24 sata umrlo još najmanje 14 osoba, od toga 10 u Novom Pazaru i četiri u Vojvodini.

U Bosni i Hercegovini danas je registrovano 310 novozaraženih korona virusom, potvrđeno je iz entitetskih zdravstvenih institucija.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 1.199 uzoraka, od kojih je 196 pozitivno na korona virus. Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadno-hercegovačkom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 65.694 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 3.320 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1.425 pacijenata, dok su trenutno aktivna 1.822 slučaja pozitivna na korona virus.

Od 73 potvrđena smrtna ishoda u Federaciji BiH, 47 osoba je muškog (64.38%) i 26 ženskog spola (35.62%). Što se tiče starosne strukture, 50 preminulih pacijenata (68.5%) je imalo preko 65 godina, prenosi Klix.ba.

Ranije je objavljeno kako su samo u Kantonu Sarajevo registrovana 93 nova slučaja zaraze koronavirusom, te da je jedan osoba iz kantona preminula.

Zagreb, Hrvatska, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

U bh. entitetu Republika Srpska u posljednja 24 sata registrovano je 114 novozaraženih korona virusom. Ovo je potvrđeno iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske čije je rukovodstvo još jednom apelovalo da je na građanima najveća odgovornost.

Najviše zaraženih je u Banjaluci - njih 28, a po 12 je u Bijeljini i Zvorniku, dok je u Trebinju zabeženo 10 slučajeva. Na Palama i u Prijedoru zaraženo je po šest osoba, a u Rudom četiri.

Testirano je 582 uzorka, a prijavljen je jedan smrtni slučaj, a radi se o osobi iz Banje Luke.

Hrvatska

 

U Hrvatskoj danas registrovano 116 novoobolelih, što je rekord od početka epidemije.

Registrovana su i dva smrtna slučaja, a ministar zdravlja najavio je uvođenje novih mera i to već od danas.

U Zagrebu je obolelo još 35 osoba, dok i u Dalmaciji ima preko 30 zaraženih.

Juče je zabeležen 91 novi slučaj obolelih od korona virusa pa je broj obolelih trenutno (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj prema podacima od juče 978.

U Severnoj Makedoniji situacija takođe zabrinjavajuća. Danas je potvrđeno 205 slučajeva, a šest osoba je preminulo.

U Sloveniji je situacija nešto stabilnija pa je s obzirom na to da je danas registrovano novih 17 slučajeva.

U Crnoj Gori je tokom jučerašnjeg dana potvrđeno još 59 zaraženih, a umrle su dve osobe. Trenutno je aktivno 680 slučajeva.

Video: Lončar: Brojevi su direkto proporcionalni našem ponašanju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 10. jul 2020 | 14:24

    Ono, što veće temperature, više oboljelih!!!

  • ,

    10. jul 2020 | 14:26

    UVEDITE HITNO VANREDNO STANJE I POLICIJSKI ČAS U CELOJ 🌐 SRBIJI A NE SAMO PI HRADOVIMA MI SA SELE DA POMREMO

  • Ljube

    10. jul 2020 | 16:51

    ,,,ne tako davno " CERNOBILJ " ,pa posle istresanje opasnog tereta nad tim prostorom ' 90 .-tjh ( osiromaseni uranijum ) , je mala maca kako sada " zabiberise " mocnici . Dali stvarno neko misli da je ovo isti virus u drugom krugu , ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA