Sveštenik se udavio u moru kod Rovinja: Kupao se tu svakog dana, svi tužni zbog tragedije

Vernici kažu da je bio izvanredan sveštenik, koji se isticao svojom skromnošću

  • 2
Hrvatska, plaža, jadransko more, odmor, kafici

Ilustracija Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

U moru kod Rovinja u sredu su se utopila dvojica muškaraca, a jedan od njih je, kako javlja Glas Istre, Josip Zović 74-godišnji sveštenik iz Kanfanara.

Zović je stradao u sredu oko 16 sati na plažama Borika, gde se svakodnevno kupao. Lekari Hitne bezuspešno su ga oživljavali 50 minuta.

Zović je bio poznat i voljen i u drugim župama gde je službovao - dugi niz godina u Raši, a zatim kraće u Ližnjanu, piše Glas Istre.

- Mi koji ga poznajemo godinama znamo da se radi o jednom izvanrednom svešteniku koji se isticao uvek svojom skromnošću, jednostavnošću, a povrh svega dobrotom. Svi ga tako prepoznaju u svim župama u kojima je službovao. Sigurno da će nam puno nedostajati njegova dobrota, smirenost, jednostavnost i skromnost. Svima je nastojao biti od pomoći i da služi - prisetio se svog prijatelja i kolege rovinjski sveštenik, monsinjor Vilim Grbac.

Još jedna osoba utopila se u moru u utorak, 7. jula u rovinjskom kampu Polari. Kako nezvanično saznaje Glas Istre, strani stariji turista preminuo je usled srčanog udara.

Video: Upao je u vir, ali ga je dovitljivi policajac van dužnosti spasao sigurne smrti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA