≫ 

Civilna zaštita i policija nadziru venčanja: Nove mere Hrvatske zbog korona virusa

Navedenom Odlukom uvode se nužne mere koje moraju da ispune organizatori svih okupljanja s više od 100 osoba

  • 0
Vencanje Foto: Pixabay

U poslednjih 24 časa u Hrvatskoj je zaraženo 116 osoba, što je najveći dnevni porast otkad se u Hrvatskoj pojavio korona virus.

Zbog takve epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite RH danas je doneo Odluku o nužnim merama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 100 učesnika za vreme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Navedenom Odlukom uvode se nužne mere koje moraju da ispune organizatori svih okupljanja s više od 100 osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto učesnika obavezni su “Županijskom centru 112” dostave obaveštenje o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati pre planiranog početka okupljanja, navodi “Večernji list”.

Organizatori koji su okupljanje prijavili u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju nisu dužni da dostavljaju ovo obaveštenje. Takođe, svi organizatori okupljanja s više od 100 učesnika obavezni su da vode pisanu evidenciju ljudi koji prisustvuju, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je neko od njih bio zaražen koronavirusom što efikasnije spreči eventualno širenje bolesti.

Kontrolu sprovođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i upustva Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sprovodiće timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

Video: Koronavirus stigao u Hrvatsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA