Nemac u TV anketi rekao da je crnogorsku granicu prešao jer je ubacio 50 evra u pasoš. Uhapšen je

Rekao da je u tranzitu, a završio na ulicama Ulcinja sa prijateljima

  • 13
Nemac Foto: Twitter/GioGioME

Nemački turista Daniel Rajhart (31), koji je juče ranije u kameru lokalne TV Teuta kazao da je u Crnu Goru ušao tako što je u svoj pasoš na graničnom prelazu stavio 50 evra, noćas je lišen slobode po nalogu osnovnog tužioca Faruka Resulbegovića zbog sumnje da je prekršio mere Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT), saznaju Vijesti.

Prema istim saznanjima, zajedno sa njim, iza rešetaka su završili i njegova tri prijatelja sa kojima je prethodno boravio na Kosovu, a potom automobilom ušao u Crnu Goru.

Rajhart je inspektorima ulcinjske poilicije, preneo je Vijestima sagovornik iz istrage, noćas kasno ispričao da se šalio kada je rekao da je stavio novac u pasoš i tako ušao u Crnu Goru. Uprkos tome, istražitelji su radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica, zatražili izuzimanje video snimaka sa graničnog prelaza Božaj, preko koga je Rajhart sa prijateljima ušao u Crnu Goru.

Oni su policajcima na granici kazali da su u tranzitu i da nameravaju da putuju za Hrvatsku, ali su ipak završili u Ulcinju. Prethodno, na graničnom prelazu Sukobin-Murićani, njima nije dozvoljeno da uđu u Crnu Goru bez prethodno urađenog PCR testa na korona virus.

Odmah nakon objave snimka na portalima i društvenim mrežama, istražitelji su identifikovali lica i priveli ih noćas oko 22 sata.

Ovako je tekao razgovor:

Novinar:  Čime ste putovali i da li ste imali problema na granici?

Sagovornik: Putovao sam autom i platio sam

Novinar: Platili ste za test za covid 19?

Sagovornik: Ne, ne! stavio sam 50 evra u pasoš i prešao granicu

Novinar: Ozbiljno?

Sagovornik: Da!

Novinar: Zanimljivo!

Sagovornik: Da, ovo je Crna Gora, šta ćeš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA