≫ 

Radnice staračkog doma pozitivne na korona virus, zarazile se tokom izbora u Zagrebu?

Romana Galić ističe da su svi štićenici dobro, kao i da su epidemiološke mere još od ranije na najvišem nivou

  • 1
Izbori u Hrvatskoj Foto: Tanjug/AP

Tri radnice doma za starije u Klaićevoj ulici u Zagrebu zarazile su se korona virusom, saopštila je načelnica Gradske kancelarije za socijalnu zaštitu i osobe sa invaliditetom Romana Galić.

Ona je istakla da su svi štićenici dobro, kao i da su epidemiološke mere još od ranije na najvišem nivou, odnosno da se meri temperatura pri ulasku u dom i prate se eventualni simptomi. Kako navodi Index, radnice nisu imale simptome.

Pošto je u sredu jedna od radnica osetila simptome, obavestila je svoju lekarku i nije dolazila na posao, a sve potrebne mere su preduzete. Svi kontakti, kao radnici i štićenici, ili su testirani ili stavljeni u samoizolaciju. Do sada je testirano 20 osoba i, osim ove tri radnice, svi su negativni, ali su i dalje u samoizolaciji.

Obolele radnice nemaju ozbiljnije probleme i simptome, ali, ističe Galić, ne zna se tačno gde su se zarazile jer nisu putovale i nisu bile u kontaktu ni s kim. Jedino gde su se duže zadržale su biračka mesta.

Naime, s obzirom na to da su u domu bili organizovani izbori, dve od te tri radnice morale su glasačke listiće da odnesu na predviđena mesta, gde su se zadržale 15-ak minuta, navodi HRT.

Video: Plenković: Porast novih slučajeva nije dramatičan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shampita

    13. jul 2020 | 15:50

    Samo se kod nas niko nije zarazio. Organizovali su se mitinzi, kad se pobedilo palo je slavlje, grljenje, naravno Ljajicev nezaboravni skok u publiku ne mozemo da preskocimo. Sve to je bilo bezbedno i naravno niko se nije zarazio. Naravno politicari oboleli od korone su istu pokupili tokom berbe ljubicica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA