Korona zarobila nemačku porodicu u Hrvatskoj: Stigli na izlet 12. marta, još se nisu vratili kući

Tročlana porodica odlučila je preko noći da iz Minhena krene prema Cresu, da bi proveli produženi vikend i pripremili brod za putovanje

  • 3
Plaža, Grčka, maske, more, razmak, socijalna distanca, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Nemačka porodica koja je doputovala na hrvatsko ostrvo Cres, gde ima brodić, na produženi vikend još 12. marta, zbog korona virusa još se nije vratila u Minhen, piše zagrebački Jutarnji list.

Tročlana porodica odlučila je preko noći da iz Minhena krene prema Cresu, da bi proveli produženi vikend i pripremili brod za putovanje.

- Sve je teklo mirno, koliko je moglo biti u tom početnom haosu. Stigli smo na naš ''Merlin'' oko 14 sati. Tačno, ali tačno tri sata kasnije, zove nas prijatelj. ''Gde ste'', upita. Evo nas na Cresu, odgovorismo - ispričala je za Jutarnji Sabina Rist, poreklom Slovenka.

Potom je usledilo pitanje: "Pa je l'' vi znate da su granice zatvorene?!”.

A, a onda je, kaže, nastao šok.

Porodica Rist, Sabina, njen suprug Volfgang i osmogodišnja kći Elina shvatili su - zarobljeni su.

- Dok si rek''o keks, zatvoreno je sve, a ubrzo i trajektne linije - ispričala je Sabina. opisujući kako se lepi četverodnevni izlet u Hrvatsku pretvorio praktično u boravak u kavezu.

Ipak, odlučili su da ostanu, a nakon što su organizovali Elinu školu i suprugov posao putem interneta, Sabina kaže da je u početku sve bilo super.

- Družili smo se, šetali, gledali TV, kuvali i otkrivali recepte na brodu, a dobro je što nismo morali u samoizolaciju. Ali ubrzo, znate, nije bilo baš sve lako. Mali prostor, odlazak u trgovinu pod maskama, gde su nas pratili razni pogledi jer govorimo nemački… - ispričala je Sabina.

Policija je takođe obavila razgovor sa njima, objasnili su im situaciju.

- Konačno nije za žaljenje, lepše je na moru, na Cresu, u ovoj divnoj marini, nego negde zatvoren u stanu. Šetnja i bicikli ubrzo su nam postali najbolji prijatelji, iako nas ni vreme nije baš mazilo. Ali, neka, jedno, i to veliko iskustvo više - ispričala je Sabina i dodala da je ćerka Elin na Cresu završila i treći razred minhenske osnovne škole.

Video: Premijerka najavila nove, restriktivnije mere

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Kiki

    13. jul 2020 | 22:25

    Čuj zarobljeni? Pa oni su u kroaciji svoj na svome. Danke dojčland!!!

  • Leksa

    14. jul 2020 | 07:17

    Baš je šok,avionom na more,pa na svoj brod,da nema te love bio bi šok,ovako je uživanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA