≫ 

Američki državljanin u BiH osuđen na četiri godine zatvora

Osim zatvorske kazne izrečena mu je i obavezna mera psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zatvorenoj psihijatrijskoj ustanovi, dok za tim postoji potreba

  • 0
Zakon, suđenje, čekić, ilustracija

Foto: Pixabay

Vladimir Opaček (28) osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Srđana Jovića, kojeg je izbo nožem u naselju Starčevica, piše Avaz.ba.

Osim zatvorske kazne izrečena mu je i obavezna mera psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zatvorenoj psihijatrijskoj ustanovi, dok za tim postoji potreba. To vreme će mu biti uračunato u izrečenu kaznu.

U presudi se navodi da je Opaček izbo Jovića u stanju bitno smanjene uračunljivosti, usled poremaćaja ličnosti i poremećaja izazvanog upotrebom opijata.

Sve se odigralo 3. januara 2019. godine u hodniku zgrade u ulici Rajka Bosnića u Banjaluci. Opaček je, sakriven iza zida, čekao Jovićev dolazak.

- Kada je poslije pola sata Jović izašao iz stana i krenuo prema izlazu iz zgrade Opaček je, bez bilo kakvog povoda i razloga, nasrnuo na njega i nožem ga ubo u grudi. Naneo mu je tešku i po život opasnu ubodnu ranu leve polovine grudnog koša sa povredom gornjeg dela pluća - navodilo se u optužnici.

Vladimir Opaček ima državljanstvo BiH i SAD, gde je takođe osuđivan. Prema podacima američkih medija on je u saveznoj državi Mejn 28. juna 2013. godine osuđen na 10 godina zatvora zbog pljačke. Kazna mu je skraćena na pet godina, dok je preostali deo trebalo da bude uslovna slobode. Iz zatvora je pušten u oktobru 2017. godine.

U završnim rečima Vladimir Opaček je tvrdio da se ne seća napada, jer je bio pod dejstvom alkohola i tableta.

- Desetak dana pre događaja za koji sam optužen, poginula mi je devojka i od tada sam bio u teškom stanju. Ničega se ne sećam. Pio sam alkohol i tablete, a u to vreme sam pokušao i samoubistvo - rekao je Opaček.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA