Zbog svadbe ćerke generala brojni hrvatski zvaničnici završili u samoizolaciji: Čekaju rezultate

Državna sekretarka je bila na "korona svadbi", a nakon toga je bila u kontaktu sa ministarkom obrazovanja, zbog čega je ona sada u samoizolaciji

  • 0
Samotestiranje, koronavirus, test, uzorak

Foto: Tanjug/AP

Hrvatska ministarka nauke i obrazovanja Blaženka Divjak danas je u konsultacijama s epidemiolozima dobila naređenje o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus, a isti nalog dobili su svi radnici u Ministarstvu nakon što je državna sekretarka Ivana Franić pozitivna na koronavirus - objavilo je danas Ministarstvo.

Jutarnji piše da je Ivana Franić bila jedna od zvanica na svadbi u Zadru, ali je prošle nedelje uredno dolazila na posao u Ministarstvo i bila je u kontaktu s određenim brojem ljudi, kao i samom ministarkom Divjak koja je to i potvrdila. Ministarka je potvrdila da se danas testirala na korona virus i da sada čeka rezultate.

- Kada sam saznala da je državna sekretarka Franić bila u Zadru na svadbi i da nakon toga nije bila u samoizolaciji, u petak poslepodne uputila sam joj mail da obavi testiranje. Da, i ja sam bila u kontaktu s njom prošle sedmice – potvrdila je kratko Divjak.

Takođe, istakla je da „bukvalno svi zaposleni u Ministarstvu nauke i obrazovanja“, uključujući državne sekretare i pomoćnike, moraju u samoizolaciju do 22. jula. Svi oni su takođe obavili testiranje na koronavirus.

Kako prenose mediji, Ivana Franić se ovih dana spominjala kao potencijalna buduća ministarka nauke i obrazovanja u novoj vladi.

List 24sata.hr piše da je Franićeva 3. jula našla na svadbi ćerke hrvatskog generala u Zadru, na kojoj je obolelo više ljudi. Taj list navodi i da je suprug Franićeve šef kabineta pomenutog generala. Njen suprug, inače pukovnik hrvatske vojske nije želeo da komentariše da li je prisustvovao venčanju.

- Ne bih komentarisao. Supruga je bolesna, ja nisam zaražen i ne treba o tome da komentarišem i stvaram dalji nemir. Ako je ona bolesnik, nije korektno da se širi priča o tome, treba to malo zaustaviti jer se svakome može dogoditi. Na godišnjem sam odmoru, kod kuće sam i ništa ne širimo. Ona je u statusu bolesnika i molim vas da poštujete to - rekao je suprug Ivane Franić za 24sata.hr.

Video: Stevanović: Kovid kod dece ne daje simptome a onda prelazi na roditelje i ostale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA