≫ 

Značajan porast slučajeva u Podgorici: Korona virus ušao i na Pravni fakultet

Pravni fakultet je saopštio da će komunikacija sa njihovim službama biti zatvorena za neposredan rad sa studentima i zaposlenima i da će se odvijati isključivo putem telefona i elektronske pošte

  • 1
Gde odlazi medicinski otpad?

Gde odlazi medicinski otpad? / Foto: Tanjug/AP

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) analiziralo je epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, posebno u Podgorici, gde je konstatovan značajan porast broja novootkrivenih slučajeva infekcije korona virusom.

NKT je na sednici konstatovalo da se transmisija uglavnom proširila u populaciji mlađih i sredovečnih osoba.

Građani su pozvani da se s posebnom pažnjom odnose prema opasnosti koju nosi dalja lokalna transmisija virusa i da bez izuzetka poštuju propisane mere.

Tokom sednice NKT konstatovano je da postoje pojedinačni slučajevi kršenja mera u ugostiteljskim objektima i sredstvima javnog saobraćaja, prenele su podgoričke "Vijesti".

NKT je pozvalo nadležne službe da pojačaju kontrole, posebno kada je reč o obavezama nošenja zaštitne maske i održavanja fizičke distance.

Prisustvo korona virusa potvrđeno je i na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, saopšteno je danas iz te ustanove.

Pravni fakultet je saopštio da će komunikacija sa njihovim službama biti zatvorena za neposredan rad sa studentima i zaposlenima i da će se odvijati isključivo putem telefona i elektronske pošte.

Ispiti će, kako je saopšteno, ipak biti organizovani u predviđenim terminima - uz obavezno nošenje maski, rukavica i dezinfekcije ruku pre ulaska u sale.

Obavezno je i poštovanje distance od namanje dva metra.

Odbrane specijalističkih radova biće organizovane samo u prisustvu članova komisija i kandidata u salama Fakulteta, prenele su podgoričke "Vijesti".

Video: Stevanović: Za svaki od lekova koji se koriste u lečenju zna se kad sme i kad ne sme da se koristi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsa

    15. jul 2020 | 06:56

    Krivi Srbi opet? ....ili ste konacno kupili.laboratoriju koja moze da detektuje koronu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA