Ubili zaštićene kornjače, pa ih nabili na kolac: Stravičan prizor u Parku prirode Lonjsko polje

Užasan prizor ugledali mališani. Utvrđeno je da se radi o barskoj kornjači, strogo zaštićenoj vrsti u Republici Hrvatskoj

  • 2
Kornjača Pixabay.com

Osmogodišnji dečaci iz Hrvatske naišli su na jeziv prizor dok su šetali Parkom prirode Lonjsko polje. Mališani su u travi ugledali kornjače nabijene na kolac.

Uprava Parka najoštrije je osudila ovaj divljački čin u polju kod Repušnice.

- Istog su trena naše kolege izišle na teren i slučaj prijavili policiji. Utvrđeno je da se radi o barskoj kornjači, strogo zaštićenoj vrsti u Republici Hrvatskoj. Zbog toga se nadamo da će osoba koja stoji iza ovog sadističkog čina biti brzo pronađena i strogo kažnjena. Ovakva nedela gorak su nam podsetnik da u zaštiti prirode treba pomoć svih ljubitelja prirode i životinja i da na nju možemo računati. Još jednom pozivamo sve ljubitelje prirode da, čim u zaštićenom području Lonjskog polja uoče i najmanju ugrozu prirode - kako životinja, tako i biljaka - prvo obaveste Park ili nazovu najbližu policijsku stanicu kako bismo svi zajedno još brže mogli reagovati u takvim situacijama - stoji u saopštenju.

Nažalost, ovo nije jedini jeziv prizor koji su posetioci proteklih dana imali da vide u ovom parku.

Kako svedoči žena ćiji su sestrići naišli na svirepo ubijenu kornjaču, prošle nedelje su ugledali kravu sa ranama na izdisaju.

- Prošle nedelje napuštena krava s otvorenim ranama u Lonjskom polju sama umire bez vode i hrane, sad zaklane kornjače na kolcima, više njih u razmaku od par metara zabodene. Sramota! - napisala je žena koja je objavila potresnu fotografiju.

Video: Ova kornjača vozi skejt bolje od većine ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA