Crna Gora ima najviše aktivno zaraženih u regionu: Testovi iz Nemačke otkrili zabrinjavajući podatak

Crna Gora ima 231 aktivan slučaj na 100.000 stanovnika

  • 8
Korona virus, koronavirus, Crna Gora, Podgorica Vijesti.me/Savo Prelević

Nakon što je u utorak crnogorski Institut za javno zdravlje u sistem uneo rezultate 2.000 testova koji su ranije, zbog manjeg kapaciteta laboratorija u Crnoj Gori, poslati na analizu u Nemačku, Crna Gora je postala zemlja sa najviše aktivnih slučajeva zaraze korona virusom u regionu, prenela je Hina.

Ti rezultati su, kako se navodi, pokazali da je 475 od 2.000 testova analiziranih u Nemačkoj pozitivno na korona virus, a kada se njima doda 66 pozitivnih slučajeva potvrđenih u crnogorskim laboratorijama, dobiju se ukupno 1.453 aktivna slučaja ili 231 aktivni slučaj na 100 hiljada stanovnika.

Crnogorski mediji preneli su da je u Severnoj Makedoniji aktivno 167 slučajeva na 100 hiljada stanovnika, u BiH 109, Albaniji 52, Hrvatskoj 28 i Sloveniji 13.

U Srbiji je 66 aktivno obolelih na 100 hiljada stanovnika, s tim da se, tvrdi Hina, računa broj hospitalizovanih pacijenata obolelih od korona virusa.

Šef cnogorskog Nacionalnog koordinacijskog tela za zarazne bolesti Milutin Simović rekao je da ipak neće doći do drastičnih mera, poput onih iz prvog talasa, kad su građani ostali u svojim kućama, a policijski sat je bio na snazi nakon 19 sati.

- Sada izlazimo da bi se radilo, jer se i ekonomijom brani javno zdravlje - saopštio je Simović i dodao da je ovo sada drugi način života sa epidemijom, "gde smo izašli iz svojih domova, gde idemo na radna mesta, ali ipak toliko toga moramo redukovati, moramo se distancirati, biti odgovorniji i disciplinovaniji".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car

    15. jul 2020 | 11:09

    Zatvoriti granice za milogorce?

  • Patriota

    15. jul 2020 | 11:23

    Eto vam vase more i sve vase,kada ovo prodje samo grcko more i pare njima rado ostavljam.

  • Dragan

    15. jul 2020 | 12:26

    Čim su pušteni ponovo u Srbiju bila je vest korona “buknula” u studenskim domovima, a svi su znali da nacija bez ijedne bolnice ne može baš da bude korona free kako su se reklamirali. Sve druge nacije uče na svojim greškama a šta mi radimo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA