≫ 

Indijac heroj drame u Bjelovaru: Izbavio majku i dvoje mališana iz stana u plamenu

Majka je sa dvoje mališana bila zarobljena u stanu u kom je buktao požar. Spasao ih komšija Indijac

  • 1
Indijac, Bjelovar

Printscreen/HRT

Indijac koji živi i radi u Bjelovaru postao je lokalni junak nakon što je uz pomoć komšija iz stana u plamenu spasao majku i njeno dvoje male dece.

Kako je javio Regionalni dnevnik HRT-a tokom vikenda u Bjelovaru se odvijala prava drama. U gorućem stanu na drugom spratu zgrade ostala je zarobljena majka s dvojicom malih sinova. Sve se događalo u noći s petka na subotu.

Helenu Rubil probudio je stariji sin tražeći sprej za nos jer ne može da diše. Tada je shvatila da nešto gori, a ona i sinovi ostali su okovani vatrom. S prozora spavaće sobe zvala je upomoć.

Prvo su pristigli komšije, s merdevinama koje su bile prekratke.

- Tako da su onda svi muški koliko ih je tu bilo podigli merdevine u vazduh, držali ih u vazduhu od zemlje, a Indijac koji je bio najlakši - on se popeo, otišao po jedno dete, dodao dole, otišao po drugo - dodao i onda se gospođa spustila dole - prepričala je komšinica Olga Pavličević za Regionalni dnevnik.

- Želio sam da spasim ženu i decu. Nisam ništa drugo osećao, nisam mislio na sebe. Samo sam želeo da ih spasim - rekao je heroj Biju Ravendran.

Deca i majka su, srećom, dobro.

- Bili smo u bolnici, na kiseoniku, dobili infuziju, deca su dobro. Njemu se mogu zahvaliti jer da nije bilo njega, ne znam što bi bilo - rekla je mama Helena Rubil.

Video: U eksploziji fabrike u Turskoj poginulo četvoro, povređeno 97

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA