Hrvatske bolnice ostaju bez lekova i potrošnog materijala zbog dugova i to na udaru 2. talasa korone

Veledrogerije obustavljaju isporuku lekova i potrošnog materijala bolnicama u Hrvatskoj zbog duga od 4,2 milijarde kuna

  • 8
Zagreb, Hrvatska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Hrvatske bolnice će od iduće nedelje imati veliki problem jer će od ponedeljka veledrogerije obustaviti isporuku lekova i potrošnog materijala zbog duga koji je u ovom trenutku 4,2 milijarde kuna, javlja Jutarnji.hr.

Od tog iznosa čak 3,6 milijardi dospelo je za naplatu, a kako nije bilo reakcija na prošlomesečno upozorenje o neodrživosti takvog stanja Udruženje veledrogerija pri Hrvatskoj uniji poslodavaca je na jutrošnjem sastanku odlučila već sutra da pošalje obaveštenje bolnicama da od ponedeljka nema dostave lekova i potrošnog medicinskog materijala dok se problem barem delom ne reši.

Veledrogerije ističu da više nemaju potporu banaka za kreditiranje, a proizvođači ne žele da isporučuju lekove bez plaćanja, javlja Jutarnji.

- Prvi put u 98 godina poslovanja Medike prisiljeni smo na obustavu isporuka jer smo dovedeni pred zid. Na sve naše dopise ministrima i premijeru nismo dobili nikakav odgovor, a naša su skladišta prazna - rekao je direktor Medike, Jasminko Herceg.

Ovo bi moglo da izazove mnogo problema s obzirom na to da je i u Hrvatskoj krenuo pik drugog talasa korona virusa.

Video: Kovid ambulanta u Čarlija Čaplina u Beogradu radi 24 sata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    15. jul 2020 | 15:44

    Imaće dobru turističku sezonu pa će to platiti. Hrvatska je ko nezreli tinejdžer koji je hteo da se osamostali i živi sam bez roditelja. U glavi mu samo žurke i zezanje a onda stignu računi za stan, grejanje, struja, kablovska i onda bude UPomoć ! Hteli su nezavisnost a ne mogu da se sastave već 10 godina.

  • Vesa

    15. jul 2020 | 14:22

    Ljudi gledajte u svoje dvorište, svoje probleme da rešavamo

  • Гаргамел

    15. jul 2020 | 14:43

    Није истина ! Они су део цивилизованог друштва а овако нешто је била свакодневна појава у СФРЈ 😂 шалим се наравно, само се питам је су се они борили за ово?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA