≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pušten snimak zverskog mučenja mladića u Brčkom: Šutirali ga, pržili strujom, pa bacili u Savu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Snimak je neposredno nakon ubistva "procurio" na društvene mreže i u medije, a na njemu se vidi sadističko iživljavanje, fizičko i verbalno zlostavljanje mladića, neposredno pred njegovu smrt

  • 12
Edin Zejćirović Brčko Printskrin: Youtube/O KANAL

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih reči optužbe, te saslušanjem porodice ubijenog, danas je u Osnovnom sudu u Brčkom započelo suđenje Suanu H., Samidu Š., Nihadu H. i Suvadu D., optuženima za zversko ubistvo Edina Zejćirovića.

Potvrđenom otpužnicom koju je protiv njih podiglo brčansko Tužilaštvo, na teret im se stavlja ubistvo na svirep ili podmukao način i otmica, piše Faktor.

Tužilašvo ih ovom optužnicom tereti da su 17. novembra 2019. godine, od oko 18.30 pa do 22 sata, po prethodnom dogovoru, a nakon što ih je prvooptuženi okupio, u sastavu grupe oteli i potom do smrti pretukli i mučili Zejćirovića.

Pošto je na prethodno održanom ročištu određena dinamika suđenja, danas je u ovom predmetu pred Osnovnim sudom započeo glavni pretres.

U prisustvu tužioca, optuženih i njihovih branilaca, pročitana je optužnica i izneseno uvodno izlaganje optužbe.

Potom su kao svedoci saslušani članovi porodice ubijenog, a zatim je pušten i video snimak ubistva, čime je započeo dokazni postupak pred sudom.

Podsetimo, počinioci ovog gnusnog dela poslednje trenutke života svoje žrtve snimale su mobilnim. Snimak je neposredno nakon ubistva “procurio” na društvene mreže i u medije, a na njemu se vidi sadističko iživljavanje, fizičko i verbalno zlostavljanje mladića, neposredno pred njegovu smrt.


Istovremeno, održano je i ročište po predlogu Tužilaštva da se optuženima produži pritvor o čemu će sud naknadno doneti odluku. Tokom daljnjeg postupka Tužilaštvo će nastaviti s izvođenjem dokaza na kojima zasniva optužbe protiv četvorice optuženih za ubistvo, izvršeno na svirep način i otmice, počinjene u sastavu grupe, naveo je sekretar Tužilaštva Samir Beganović.

Prema optužnici, žrtvu je Suvad D. telefonom najpre pozvao u ugostiteljski objekat Stela, gde su ga namamili u vozilo Suana H., a potom ga vozeći se po gradu udarali tražeći da prvooptuženom vrati dug od oko 2.000 KM (1.ooo evra). Zaustavivši se na obali reke Save kod naselja Vučilovac, oštećenog su izvukli iz vozila na nasip i zajedno nogama i pesnicama udarali po telu i glavi usled čega se skotrljao sa nasipa.

Šutirajući ga, gazeći i sve to naizmenično snimajući telefonskim aparatom oni su oštećenog nastavili udarati da bi ga drugooptuženi šutirajući u glavu bacio u Savu - navodi se u optužnici.

Oni se terete da su oštećenog nastavili mučiti i nakon što ga je Suvad D. izvukao iz vode, i to Nihad H. udarcima elektrošokerom u glavu, Suan H. pritiskanjem prsta šake kleštima i uriniranjem po njegovom ležećem telu, a Samid Š. udarcima nogu i ponovim bacanjem u reku.

Nanevši mu teške povrede glave i grudnog koša od kojih je oštećeni bio vidljivo polomljen, krvav, natečen i bespomoćan na tom pustom mestu, svesni da se u takvom stanju može utopiti, optuženi su na to pristali, bezosećajno seli u vozilo i odvezli se - zaključuje se u optužnici.

Video: Policajka ubila muškarca posle svađe oko maske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA