≫ 

Premijer FBiH u bolnici zbog upale pluća: I Radovan Višković pozitivan na korona virus

Novalić je danas prepodne osetio povećanu temperaturu i opštu slabost

  • 0
Fadil Novalić

Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Pemijer Federacije BIH Fadil Novalić danas je hospitalizovan u klinici Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, nakon što je objavljeno da je pozitivan na korona virus.

- Ranije je javljeno da je premijer pozitivan na koronavirus i zbog trenutnog stanja, odnosno zbog upale pluća, potreban mu je klinički tretman. Dijagnostika provedena, terapija u toku - rekao je za portal Klix.ba njegov savetnik Zoran Blagojević.

Novalić je danas prepodne osetio povećanu temperaturu i opštu slabost, a Klix podseća da je premijer na nedavnom Maršu mira povodom obeležavanja 25. godišnjice Srebrenice osetio prve simptome.

Tokom Marša mira Novalić je, inače, bio u kontaktu sa najmanje 20-ak osoba, zbog ćega je još ranije i njih i novinare koji su sa njim bili u kontaktu pozvao da se testiraju.

I premijer Repubike Srpske Radovan Višković pozitivan je na korona virus, saopštila je danas Vlada RS.

Višković je testiran u Univerzitetskom klinickom centru Republike Srpske i rezultat PCR testa pokazao je prisustvo virusa.

Kako navodi RTRS, dalji rad kabineta premijera i članova Vlade RS biće organizovan prema preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i epidemioloških službi.

Sve ranije planirane aktivnosti i sastanci premijera Viškovića biće otkazani.

Video: Korona u Republici Srpskoj: Nema mesta panici, ali trebalo bi biti oprezan

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA