≫ 

Lisice šetaju Sarajevom: Pojele nekoliko kokoški i mačku, inspekcija kaže da je hvatanje teško

Odmah po prijemu predmetne prijave o sadržaju iste službenim putem je obavešten higijenski servis koji je opremljen odgovarajućom opremom za hvatanje životinja

  • 4
Gladne životinje Jadovnik, Lisica Printskrin: Tanjug.rs

Veterinarski inspektori Kantona Sarajevo su, nakon prijave stanovnika da su se u naselju Kromolj pojavile lisice, kontaktirali određene službe kako bi bile preduzete akcinje njihovog uklanjanja,  međutim takva vrsta akcije nije jednostavna, piše Klix.ba.

- Odmah po prijemu predmetne prijave o sadržaju iste službenim putem je obavešten higijenski servis koji je opremljen odgovarajućom opremom za hvatanje životinja. Obavestili smo i lovačko udruženje koje gospodari lovištem na širem području, a koji su jedini u mogućnosti da preduzmu određene radnje u pravcu rešavanja nastalog problema - navodi se.

Kantonalna inspekcija do ovog trenutka još uvek nije dobila informacije o pronalasku predmetnih životinja i eventualnom Preduzimanju radnji njihovog uklanjanja.

Iz Inspektorata veterinarske inspekcije napominju da je u skladu sa propisima o lovu zabranjen lov, kao i da je upotreba oružja u naselju s obzirom na posebne propise ograničena, te se s tim kao jedina mogućnost može razmatrati potera lisica lovačkim psima i postavljanje kaveza sa odgovarajućim mamcima kako se ne bi kršili propisi na snazi, što celu situaciju čini dodatno otežavajućom.

- Ističemo i da hvatanje životinja, posebno divljih, nije jednostavan postupak s obzirom na to da životinje koje se slobodno kreću nemaju stalnu lokaciju, kreću se instiktivno za hranom i sl. što iziskuje organizacijski napor i upornost službi koje raspolažu ljudskim i materijalnim kapacitetima da praktično izvedu hvatanje životinje nekršeći pritom niti jedan propis na snazi - rečeno je iz inspekcije.

Ranije su se stanovnici ovog naselja požalili Klix.ba portalu da strahuju zbog lisica koje su se pojavile, pogotovo kada se uzme u obzir da se ponašaju slobodno i da su pojele nekoliko kokoški i mačku. Stanovnici takođe tvrde da ove lisice imaju besnilo što je i glavni razlog toga da su pozvali inspekciju kako bi im rešili problem.

Video: Bile su najlukavije životinje na svetu, a danas su pitomije od svakog psa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jova

    16. jul 2020 | 08:57

    Mene ne plase lisice vec huligani koji setaju Beogradom I ostalim gradovima. Mladi I skolovani pobegose od njih iz zemlje. Bice jednog dana mi ili oni. Drzava tu mora da bira.

  • FANTOM

    16. jul 2020 | 08:14

    Hvataj te one koji po čitavoj okolini bacaju kože i koske zaklanih životinja.

  • Boban

    16. jul 2020 | 08:33

    Ao vec ne mogu da uhvate lisice neka hvataju kokoske onda :D.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA