Zapucao da bi ga uplašio, ali je metak rikošetirao: Ranio migranta jer mu je opljačkao kuću

Migrant se sumnjiči za razbojničku krađu, a muškarac koji ga je ranio za izazivanje opšte opasnosti

  • 4
Migranti, tovar kupusa Ilustracija, Foto: Carina Info

Migrant iz Sirije (29) ranjen je juče u levu nogu od strane meštanina velikokladuškog naselja Zborište, koji je pucao u zemlju u nameri da ga preplaši, ali se metak potom odbio i ranio mladića.

Ovome događaju prethodio je upad u kuću i pokušaj pljačke od strane pomenutog migranta, a iz policije kažu kako su dobili dojavu od 59-godišnje meštanke Zborišta, koja im je prijavila kako joj je nepoznata muška osoba ušla u kuću kroz otvoreni prozor od kupatila, prenose "Nezavisne".

Osumnjičeni ju je tom prilikom napao i ukrao određenu količinu novca i nakita, da bi se u međuvremenu pojavio suprug napadnute žene. On se fizički obračunao s migrantom koji je, međutim, uspeo da pobegne iz kuće, dok se vlasnik uputio u poteru za njim. Migrant je bežeći došao pred kuću 49-godišnjeg meštanina susednog naselja Crvarevac, tražeći od njega zaštitu.

Ubrzo za njim stigao je i opljačkani građanin s vatrenim oružjem za koje ima dozvolu i u želji da preplaši migranta ispalio metak u zemlju. Međutim, zrno se odbilo i pogodilo Sirijca u levu natkolenicu, te su mu tom prilikom nanesene teže povrede, dok su napadnuti supružnici pretrpeli lakše povrede.

Kako je rekao portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, kod migranta su pronađeni ukradeni nakit i novac a naknadno je ustanovljeno kako je Sirijac izvršilac ranije pljačke koja se takođe dogodila u naselju Crvarevac.

Kod njega su pronađeni ranije ukradeni laptop i mobilni telefon. Migrant se sumnjiči za razbojničku krađu, a muškarac koji ga je ranio za izazivanje opšte opasnosti.

Situacija s migrantima na području Velike Kladuše je vrlo ozbiljna, budući da veliki broj njih nema rešeno pitanje smeštaja, a građani se sve češće žale na na krivična dela koja migranti vrše.

Video: Vojska Srbije počela obezbeđenje prihvatnih centara u Šidu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    17. jul 2020 | 21:13

    Kako ti Sirijci neoboljevaju od korone .

  • Sibin

    17. jul 2020 | 22:26

    Zasto da odgovara covek kome je ugrozena privatna svojina???!?!?!?!!!

  • Milan

    17. jul 2020 | 22:58

    Hitno menjati zakon i omogućiti narodu da svim sredstvima može da brani svoju porodicu,sebe i imovinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA