≫ 

Čudna scena kod Banjaluke: Patrolirao sa puškom za Paintball, izvodio vojne vežbe i plašio građane

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka slobode su lišili dva lica inicijala Ž.M. i D.M. zbog počinjenog prekršaja "Vređanje“ iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, navodi se u saopštenju

  • 2
Okružni sud, Banjaluka Printskrin:Youtube/ RTRS vijesti

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka primili su jutros prijavu od uznemirenih građana da se iz banjalučkog naselja Priječani jedno lice u vojnoj uniformi i sa puškom kreće prema centru grada.

Po izlasku na teren, policija je zatekla dva lica koja su izvodila vojne i policijske vežbe i to puškom za "Paintball".

Dana 19.07.2020. godine policijski službenici Policijske uprave Banjaluka slobode su lišili dva lica inicijala Ž.M. i D.M. zbog počinjenog prekršaja "Vređanje“ iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Pošto su primili prijavu, policija je izašla na teren i u ovom banjalučkom naselju zatekla D.M. koji je nosio pušku za "Paintball", te je sa licem Ž. M. izvodio vojne i policijske vežbe, čime je izazvao osećaj ugroženosti građana Banjaluke.

Od lica D.M. su oduzeti puška, vojna uniforma i radio veza, koji će poslužiti kao dokaz u prekršajnom postupku.

O svemu je obavešten dežurni tužilac, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela, te da se radi o gore navedenom prekršaju. Protiv lica Ž.M. i D.M. biće podnešen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Video: Banjalukom odjeknuli Junaci sa Košara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA