"Noga na vratu našeg Tihomira": Snimak hapšenja muškarca koji je spasio Trnje od poplave

"Policija je dala izveštaj da je naš heroj pijan vređao policajce i da je zato priveden. Evo snimka kako je sve krenulo", napisali su u grupi na Fejsbuku

  • 2

Zagrebačka policija objavila je danas da je 54-godišnji Tihomir Blagus, ne navodeći njegov identitet, u naselju Trnje u subotu priveden jer je uznemiravao i vređao policajce na uviđaju, a ne zbog provale u objekat Hrvatskih voda, odnosno otvaranja odvodnog kanala prema Savi.

Na Fejsbuk grupi "Trnje - na poslednjoj liniji odbrane" objavljena je fotografija, a potom i video snimak hapšenja.

EKSKLUZIVNO!Ovako je izgledalo uhićenje našeg Tihomira. Noga na vratu??? Zar nismo nedavno vidjeli šta se u Americi...Posted by Trnje - na posljednjoj liniji obrane on Tuesday, July 28, 2020

Zagrepčanin Tihomir Blagus je postao poznat hrvatskoj javnosti nakon što je u petak uveče, tokom nevremena u Zagrebu, provalio u objekat Hrvatskih voda te otvorio odvodni kanal prema Savi.

Sledećeg dana Tihomir je priveden.

- Ovako je izgledalo hapšenje našeg Tihomira. Noga na vratu??? Zar nismo nedavno videli šta se u Americi dogodilo zbog sličnog policijskog postupka. Važno je napomenuti da se Tihomir nije opirao, i čemu onda ovakav postupak? Čemu lisice? - pitaju se u Fejsbuk grupi, prenosi Jutarnji.hr.

Objavili su i kratak snimak koji pokazuje kako je sve krenulo.

- Policija je dala izveštaj da je naš heroj Tihomir Blagus pijan vređao policajce i da je zato priveden. Objavljujemo snimak kako se sve to dogodilo i kako je to krenulo - napisali su.

Policija je izvestila da je 54-godišnjak, nakon dolaska policijskih službenika i tokom sprovođenja potrebnih radnji, došao i pritom je izražavao negodovanje, ometao policijske službenike u sprovođenju službene radnje te ih galameći vređao, da bi u jednom trenutku krenuo zamahivati rukama u smeru policijskog službenika.

Policijski službenik izdao mu je upozorenje da se smiri i da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, a on to nije učinio već je nastavio s takvim ponašanjem, saopštila je policija.

Video: Isto ovo desilo se Džordžu Flojdu: Novi snimak policijske brutalnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sele

    28. jul 2020 | 15:29

    Ko mu je kriv sto vredja sluzbena lica !

  • Antun-Tunja

    28. jul 2020 | 23:10

    Odbio i oglušio se na zapovjedi koje mu je uputila OSO,naravno da slijedesredstva prisile.Tko bolje pogleda a nije zloban vidi da riječ o lijevom policajčevo koljenu kojem je težište na lijevoj lopatici uhićene osobe,nikako na vratu.Valjda ga treba moliti ili pustiti da se udalji i pobjegne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA