≫ 

Oglasila se supruga prebijenog Srbina: Tek kada su mediji počeli da pišu policija se zainteresovala

U policiji je istraga o slučaju još u toku i tragaju za trojicom napadača

  • 49
Tuča, pesnica, napad Foto-ilustracija: Shutterstock

Saša Vukojević (30), hrvatski Srbin s austrijskim državljanstvom koji je brutalno pretučen u sredu oko 19 sati na letovanju u Baškoj Vodi, juče se s porodicom vratio kući u gradić nedaleko od Linca.

Priča "Jutarnjeg lista" o događaju sa Makarske rivijere odjeknula je i u susednim zemljama, a sa Sašu su, kako je potvrdila njegova supruga Manuela, kontaktirali i austrijski mediji zanimajući se za slučaj. Oni smatraju da je upravo medijski interes zaslužan što je policija slučaj shvatila iole ozbiljno.

- Dok je Saša iznosio detalje napada u policiji u sredu uveče, policajac ga je svako malo prekidao govoreći mu: "To nije bitno, to nas ne zanima." Nakon što je priča u petak objavljena u "Jutarnjem listu", zvali su nas ponovo iz policije, ali su ih ovaj put zanimali upravo detalji. S obzirom na to da smo već biti na putu za Austriju, Sašu su ponovno ispitali preko telefona, a onda su ispitali i mene - potvrdila je Manuela, piše zagrebački Jutarnji list.

U policiji je istraga o slučaju još u toku i tragaju za trojicom napadača. Posao bi trebalo da im olakšaju snimci videonadzora iz obližnje menjačnice, čije su kamere snimile mučni trenutak.

Podsetimo, Saša je preuzeo hranu iz fast food restorana na rivi i nosio je prema supruzi koja je na plaži i čuvala njihove dve devojčice. Na pola puta dobio je udarac u zadnji deo glave. U padu na tlo usledio je udarac nogom u glavu i cipelarenje. Trojac se dao u beg, a Saša je ostao da leži s razbijenom usnom, tri rasklimana zuba i modricama po telu.

Povod za napad je nepoznat, napadači mu nisu rekli ni reč, a ni sa kim nije ušao u sukob niti je imao nesuglasica pre toga. Upravo su zato on i supruga uvereni da je jedini razlog za napad mogla biti tetovaža grba kluba Crvena zvezda na njegovom ramenu i pravoslavni krst na listu desne noge.

- Želimo samo da se čuje istina i da predmet ne završi u nekoj fioci. Saša je brutalno napadnut bez razloga. Oni koji su to bili spremni da urade zbog tetovaže koja ne vređa nikoga, radiće to i dalje - kaže Sašina supruga Manuela.

Ona je rođena Ličanka, Hrvatica iz Čovića kraj Otočca, koja je Sašu upoznala u Austriji, gde je posećivala oca na privremenom radu. Saša je rođen u Srpcu kraj Nove Gradiške, a u Austriji s porodicom živi od svoje druge godine.

Video: Brutalno pretučen mladić u Bijelom Polju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hani

    1. avgust 2020 | 18:54

    Bravo junace. Moj si idol. A ne kao kvazi patriote koji podviju rep cim se ukaze neka opasnost. Samo napred i voli svoje! A sovinisticka pogan neka mrzi i dalje.

  • Salko

    1. avgust 2020 | 19:09

    I hitler se stideo ustasa I ustaskih zlocina.

  • Croatia

    1. avgust 2020 | 17:32

    Zato sto si Srbin,premlatili su te. Hrvati su mentalno optereceni mrznjom prema Srbima,to je bolest koja traje vekovima. I sto je najgore oni gaje tu mrznju prema Srbima. Ja sam Hrvat ali sam realan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA