≫ 

Poljak poslao supruzi fotografije iz Hrvatske, pa nestao: Traže ga već drugi dan

Na terenu je 36 ljudi

  • 5

Hrvatska gorska služba spasavanja traga za stranim državljaninom na Biokovu, a pripadnicima makarskog HGSS-a u subotu su na ispomoć došli i pripadnici HGSS-a iz Splita i Dubrovnika.

- Na terenu je 36 ljudi, vreo je dan, jedan od najtoplijih ove godine, što otežava celu situaciju - rekao je za Hinu načelnik HGSS-a Makarska Ante Kukavica.

- U toku je potraga za stranim državljaninom kojem se gubi trag od petka 31.07.2020. u 15:00 sati, a poslednja poznata lokacija nestale osobe je predeo između Bukovca i Sv. Ilije. U trenutku nestanka osoba je imala sportske helanke, belu majicu, plavo belu kapu i sportski sat na ruci.

U slučaju da posedujete informacije o njoj, ili ste planinar koje se susreo s osobom, obavestite najbližu policijsku postaju ili nazovite na broj 112 ili 00385912130112. Takođe, informacije možete dostaviti i putem naše stranice - objavio je HGSS na svojim stranicama.

Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera HRZ-a već drugi dan zajedno s pripadnicima HGSS-a učestvuje u potrazi za nestalim stranim državljaninom na Biokovu, izvestili su u subotu popodne iz MORH-a.

Pretražen je zapadni deo i vrhovi Biokova na visini oko 1.600 metara.

Ista posada helikoptera Mi-8 MTV1 je i juče učestvovala u potrazi sve do kasnih noćnih sati.

- Strani državljanin je s planine supruzi poslao nekoliko fotografija, no već se neko vreme ne javlja. Zabrinuta supruga inicirala je potragu - rekao je Ante Kukavica za medije.

Kako navode hrvatski mediji, reč je o Poljaku.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Palninarenje

    2. avgust 2020 | 01:08

    Neko ko je bio hiljadu puta na Biokovu kao prvo nije mala planina u opste, dosta je strma I ostre stene, jama ima dosta, JEDINO sto je olaksavajuca okolnost sto ke vidljivost dobra,

  • Da

    2. avgust 2020 | 00:07

    Pa sto je iso u tu zemlju duhova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA