Milanović zove HOS-ovce da ne sramote Hrvatsku: "Imali smo sreće da nijedan general nije osuđen"

Obeležavanje 25. godišnjice od vojno-policijske akcije Oluja, najvećeg egzodusa srpskog naroda od Drugog svetskog rata, zvanično će početi večeras u Kninu, gde će Milanović uručiti odlikovanja i prirediti prijem za ratne komandante

  • 18
Zoran Milanović

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da je bilo pokušaja da se Hrvatskoj u haškom tribunalu, kako je rekao, “uvali” udruženi zločinački poduhvat, što je "glupa izmišljotina" i ta namera je propala.

- Rat ste dobili, dobili smo ga svi zajedno, ali pre svega oni koji su nosili oružje. Rat je gotov i nakon rata bilo je pokušaja, ne ulazim u motive, da se na haškom tribunalu sve ovo prikaže kao zajednički zločinački poduhvat. To je propalo kao namera - rekao je Milanović.

Dodao je da je Hrvatska imala sreće da nijedan od njihovih generala nije osuđen.

- Zločinački poduhvat je jedna loša namera koji su nam pokušali uvaliti, to je bila jedna od glupih izmišljotina - rekao je Milanović na svečanosti povodom završetka obuke druge eneracije za razvoj vođa Marko Babić i prijemom ratnih komandanta iz Domovinskog rata.

Time je praktično počelo obležavanje vojno-policijske akcije Oluja, najvećeg ogzodusa počinjenog nad Srbima od Drugog svetskog rata na tlu Hrvatske.

Podsetio je još da će dodeliti odlikovanje brigadama iz BiH koje su spašavale Bihać, ali pre svega Hrvatsku.

Inače, u haškom tribunalu su nakon rata prvostepeno na višegodišnje zatvorske kazne za počinjeni ratni zločin nad srpskim civilima tokom Oluje osuđeni generali Ante Gotovina I Mladen Markač, ali je drugostepenom odlukom ta presuda preinačena u oslobađajuću.

Gotovina i Markač u Hrvatskoj su dočekani kao najveći heroji.

Pozvao HOS-ovce da ne sramote Hrvatsku

 

Predsednik Zoran Milanović pozvao je danas deo HOS-ovaca, koji nameravaju da na proslavu godišnjice Oluje u Knin dođu u posebnim crnim majicama sa ustaškim pokličom “za dom spremni”, da ne sramote Hrvatsku kao državu.

- Neka viču, neka se deru na mene, ali neka ne oblače tu majicu. Plenković je neće obući, to njemu smeta isto kao meni - rekao je Milanović.

Inače, obeležavanje 25. godišnjice od vojno-policijske akcije Oluja, najvećeg egzodusa srpskog naroda od Drugog svetskog rata, zvanično će početi večeras u Kninu, gde će Milanović uručiti odlikovanja i prirediti prijem za ratne komandante, preneli su hrvatski mediji.

Video: Milanović i Plenković različito o ustaškom poviku za dom spremni

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    4. avgust 2020 | 13:59

    Čestitam. U istoriji ste se tri puta pokazali. 1914 pokoljem u Mačvi, 1941—1945 pokoljem u Jasenovcu i '95 u egzodusu i klanju staraca i nejači. Divan narod. Takva junaštva nije pokazao ni jedan narod na svetu.

  • Toni

    4. avgust 2020 | 15:34

    Pre sat sam procito u nemackoj stampi o ustasama njihovom zlocinu I milanovicu I njegovoj izjavi istina se polako siri samo vi ustase sebe branite moracete da priznate zlocin kao I svabe.

  • Невена

    4. avgust 2020 | 13:06

    Нисте ви имали никакве среће Милановићу већ нацистички суд правде који је основан да би се Срби гедноцидним прогласили , сатанизовали и као такви нестали. Зна се ко је тај процес српског сатанизовања и зауставио ЗАТО СЛАВА И ХВАЛА РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ! ... а ви ? Па ви , ви сте били и остали нацисти и Њемачки вијерни поданици!..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA