≫ 

Ustaški pozdrav "Za dom spremni" na skupu branitelja u Splitu povodom proslave "Oluje"

Neki od učesnika skupa nosili su ustašle simbole

  • 9
Split proslava Oluje branitelji

Printskrin: Facebook/Dalmatinski portal

Skup veterana rata u Hrvatskoj održan je u utorak u Splitu povodom 25. godišnjice operacije hrvatske vojske i policije "Oluja", a na skupu su se mogla videti i neprimerena obeležja, između ostalog i ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Kako javlja portal Index, na skupu udruženja ratnih veterana učestvovao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsednik Gradskog saveta Igor Stanišić.

- Mi smo ove godine prilagodili svečanost povodom 25-godišnjice ''Oluje'' epidemiološkim kriterijumima. Prošle godine smo imali veliki koncert Marka Perkovića Tompsona, ove godine to nije bilo moguće, ali veliki broj učesnika ide ujutru u Knin - rekao je Opara.

On je izrazio nadu da će i u sredu na proslavi "Oluje", akcije u kojoj je iz Hrvatske u avgustu 1995. proterano više od 250.000 Srba, biti lepo vreme, kao što je to bio slučaj tokom skupa u Splitu u utorak.

- Nijedna oluja ne može smetati proslavi "Oluje". Danas mi je bila čast, veliko zadovoljstvo i ponos biti u ovoj koloni veterana koji su nam pre 25 godina doneli najveće zadovoljstvo, sreću i ponos - rekao je, pored ostalog, Opara.

Video: Hologram sa imenima nastradalih tokom Oluje

(Telegraf.rs/Tanjug/Foto: Dalmatinskiportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    5. avgust 2020 | 08:29

    Ne pozdravlja će se za kralja i otadžbinu mi smo jedini narod koji je oteo od sebe i dao neprijatelju I sad kukamo ko p

  • RrS

    5. avgust 2020 | 09:53

    Neizlečiva bolest ustaša...

  • Milojko

    5. avgust 2020 | 09:28

    Jedini narod koji vise mrzi nas nego sto voli sebe i svoju zemlju,i narednih 155 godina uvek kod komsija isto,ko se jos bavi sa njima i daje im znacaja veca je budaletina no oni sami...Domoljubi i domobranitelji citav zivot prodje u dom spremni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA