Hrvatski pomorac povređen u Libanu: Brod se nalazio na oko 500 metara od eksplozije

Najveća opasnost su bile krhotine koje su letele na sve strane

  • 2
Bejrut eksplozija Liban Foto: Tanjug/AP

Jedan od 11 hrvatskih pomoraca koji su se zatekli u bejrutskoj luci u trenutku snažne eksplozije, potvrdio je da je njegov kolega povređen i da je u bolnici, ali da nije životno ugrožen.

Rekao je da je reč o povredi ruke.

Hrvatski portal Morski piše da se pomorci nalaze na brodu specijalizovanom za prevoz vozila “City of Rome”, koji plovi pod zastavom Ujedinjenog Kraljevstva.

Brod "City of Rome" u libansku luku u utorak u prepodnevnim satima, a eksplozija se dogodila oko 17 sati na udaljenosti, kaže, manjoj od 500 metara od broda.

- Niko nije životno ugrožen, jaki su hrvatski pomorci. Spasilo nas je to što niko nije bio na palubi. Jako neugodno iskustvo, jer teško je opisati rečima tu detonaciju i udar koji nastaje nakon eksplozije. Jer nama su se na mostu iskrivila. Jedino je jedan bio kod vrata i ona su mu povredila ruku - ispričao je jedan pomorac za portal Morski.

Prema njegovim rečima, najveća opasnost su bile krhotine koje su letele na sve strane.

- To su veliki komadi gvožđa, kao rakete i geleri. To da vas pogodi, na licu mesta ste mrtvi! Cela luka je puna tih krhotina, ta detonacija je premeštala cele kontejnere po deset metara. To se ne može opisati rečima. Nažalost, ima mrtvih i ovde po okolnim brodovima - rekao je neimenovani pomorac.

Portal saznaje da su u pitanju pomorci iz Aljmaša, Rijeke, Šibenika, Splita, Dubrovnika i Zadra.

Splitska Slobodna Dalmacija piše da hrvatski ambasador u Kairu, koji "pokriva" i Liban, kaže da u toj državi trenutno boravi između 150 i 200 hrvatskih državljana I da zasad nema informacija da je neko od njih povređen.

Video: Sav užas eksplozije u Bejrutu: Luka je razorena

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA