“Tatice, ne ostavljaj me”: Otac raširio šator ispred bolnice kako bi voki-tokijem pričao sa sinom

Zbog strogih epidemioloških mera donesenih zbog epidemije korona virusa, doktori su rekli roditeljima da niko od njih ne može da boravi u bolnici uz Šimuna

  • 2
Roberto Mateš Foto: Printscreen/Facebook/24sata

Roberto Mateš (47) pred bolnicom je podigao šator, u njega stavio dušek na naduvavanje i kanister vode. Na brzinu je preko interneta nabavio dva voki-tokija i jedan odneo sinu Šimunu kako bi mogli sve vreme da budu u kontaktu.

Dva dana ranije dečak, koji je inače zdrav, dobio je temperaturu 38,6 koja nije padala, pa su ga roditelji odveli u bolnicu. Pošto su mu snimili pluća, lekari su posumnjali na bakterijsku upalu pluća i odlučili su da ga zadrže, piše portal 24sata.

Zbog strogih epidemioloških mera donesenih zbog epidemije korona virusa, doktori su rekli roditeljima da niko od njih ne može da boravi u bolnici uz Šimuna, već da mogu da ga posećuju svaki dan na samo 15 minuta.

- Znao sam i pre za te mere i strepio zbog njih, ali tek kad sam ih iskusio na sopstvenoj koži, dotukle su me. Ne bih to poželeo ni najgorem neprijatelju - očajan je Roberto.

- Tatice, ne ostavljaj me - zapomagao je Šimun (7) čvrsto stišćući rukama svog oca, koji se po naredbi osoblja pakračke bolnice pokušao da se istrgne iz zagrljaja sina i ode kako su mu lekari kazali, ali nije mogao. Šimunov je stisak bio prejak.

- Nikad te neću ostaviti, zamisli samo da sam u drugoj sobi koja je skroz blizu tvoje, baš kao kad smo kući - rekao mu je otac i tada počinje agonija roditelja.

U celom tom haosu uspeo je da se sabere i setio da može da donese šator i kupi voki-toki.

- Hteo sam da Šimun zna da sam mu blizu uprkos tome što ne mogu da budem sa njim i da se zbog toga oseća sigurno. Lakše će da prebrodi boravak u bolnici. Sad stalno zove i osećam da je opušteniji i da se manje boji, a onda smo i mi roditelji bolje - rekao je Roberto.

- Zdravo, tata, jesi li u šatoru? Ja sam upravo ručao saft i testo pa sam zadovoljan. Znaš da mi je to omiljeno jelo, je l’ tako? - rekao je dečak dok su novinari portala “24sata” razgovarali sa njim, a Robertovo lice se odmah ozarilo.

Kako je kazao, njegova namera je da dopre do što većeg broja ljudi i da se ukine odluka Stožera da roditelji ne mogu da budu uz bolesnu decu danonoćno.

- Nitko ne bi smro ovakvo nešto da proživljava, ovo je velika trauma za sve - rekao je otac.

Video: Koronavirus stigao u Hrvatsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Junik

    6. avgust 2020 | 07:16

    Puna podrška za ovog čoveka, predpostavljam da je isti problem roditelja i u Srbiji sto sigurno treba promeniti.

  • Ja

    6. avgust 2020 | 07:08

    Porodila sam se i bila dugo u bolnici, moji niti su mogli ni dete ni mene da vide, niti su mogli ista da donesu...ma de haos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA