≫ 

Dok slavi "Oluju" hrvatski ministar komentariše izjave iz Srbije: Retorika mu je "neprihvatljiva"

- O tome kada će premijer obići koji lokalitet stradanja ili masovnu grobnicu - to će vrlo jasno najaviti - odgovorio je Medved upitan da li Plenkivić ide na komemoraciju u Varivode, što je RTL juče najavila

  • 24
Tomo Medved Tomo Medved Printskrin: Youtube/Tomo Medved

Ministar veterana i potpredsednik hrvatske vlade Tomo Medved rekao da će premijer Andrej Plenković na vreme najaviti sve svoje posete lokacijama stradanja i demantovao je da je dogovorena poseta nekoj konkretnoj lokaciji.

- O tome kada će premijer obići koji lokalitet stradanja ili masovnu grobnicu - to će vrlo jasno najaviti - odgovorio je Medved upitan da li Plenkivić ide na komemoraciju u Varivode, što je RTL juče najavila.

On je ocenio da je retorika Srbije "ovih dana potpuno neprihvatljiva", a ocenu predsednika Srbije Aleksandara Vučića da je zajednički odlazak u Knin poniženje za Srbe, nazvao je "žalosnom", prenosi Hina.

- Nažalost, svedočimo 25 godina istoj retorici. Poziv je Srbima da se suoče sa prošlošću, sa svojom ulogom u realizaciji velikosrpske politike i sa svim zlom koje su počinili devedesetih, da shvate da je to propalo - rekao je Medved.

Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: Tanjug/AP

On je dodao da "svi treba da shvate da je Hrvatska samostalna, suverena i da je realizovala najveći broj strateških ciljeva.

- To je naša poruka njima - da se okrenu prema budućnosti i suoče se s istinom - dodao je Medved.

Navodeći da su članovi vlade i do sada "obilazili lokalitete pogibije i nisu dizali nikakvu pompu", poručio je da će nastaviti da ih obilazie jer je to civilizacijski čin.

- Odati počast civilnim žrtvama, kao što to gotovo svakodnevno činimo i odajemo počast našim hrvatskim braniteljima, to je u kontinuitetu politika naše vlade, tako ćemo i nastaviti - poručio je Medved.

Dodao je da će se o svemu dogovarati i sa potpredsednikom vlade Borisom Miloševićem, a da su neke posete već najavljene.

Na pitanje da li je realno očekivati da će se ove godine zajedno pokloniti vukovarskim žrtvama, Medved je izrazio uverenje da će tako biti i u Vukovaru i u Škabrnji.

Video: Hologram sa imenima nastradalih tokom Oluje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stipe pokatoliceni srbin

    7. avgust 2020 | 08:51

    Od svih srba najgori su hrvati.

  • Dend

    7. avgust 2020 | 09:43

    Hrvati uz "pomoć" Srba pokušavaju da negiraju zločine počinjene za vreme I , II i građanskog rata gde su uz pomoć svojih pokrovitelja Nemaca i Amera ubijali prvoshodno nejač, stare, bolesne ! Zašto se daje toliki publicitet hrvatskim političarima kao da ćemo čuti nešto novo sem vekovne mržnje prema Srbima !Kad će se Srbi dozvati pameti i svatiti da Hrvati nisu dostojni pominjana u Srbiji !

  • Toni

    7. avgust 2020 | 09:27

    Ništa novo od bivših srba sadašnjih srbokatolika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA