≫ 

Brod "Budva" oštećen u nigerijskoj luci Harkort: U maju na njemu otkriveno 500 kilograma kokaina

Na brodu ima materijalne štete

  • 4
Brod Budva Foto: Uprava policije

Teretni brod "Budva" u vlasništvu kompanije "Barska plovidba", udario je u luci Harkort, u Nigeriji drugi teretni brod u trenutku manevrisanja, ali niko od članova posade nije povređen.

Inače, pre nego što je ovaj brod otputovao za Nigeriju, na njemu je početkom maja u nemačkoj luci Hamburg otkrivena i zaplenjena pošiljka od 500 kilograma kokaina.

Na brodu ima materijalne štete, a u kojoj meri je oštećen i koliko će trajati popravka, tek treba da utvrde istražitelji u Nigeriji i osiguravajuće kuće, prenosi portal Vijesti.

Brod je izgrađen 2014. godine u kineskom brodogradilištu Jinling za kompaniju Barska plovidba i plovi pod crnogorskom zastavom.

Kada je u Hamburgu otkrivena droga na brodu "Budva", uhapšen je pomorac iz Bara Mladen Radulović.

Ovom akcijim prekinuta ruta šverca iz Latinske Amerike u Evropu.

Brod "Budva" je isplovio iz luke Santos u Brazilu, a u Hamburg, gde je stigao 1. maja kasno uveče, došao je preko Kazablanke (Maroko). Policija je odmah pretresla brod sa crnogorskom posadom koji je trebalo da preveze žitarice do neke od luka u zapadnoj Africi, prilikom čega je u tovarnom delu pronađena sakrivena droga, pisao je tada "Blic".

Nakon ovog incidenta, kompletna posada broda je zamenjena i on je otplovio ka Nigeriji.

Zamena posade izvršena je u Portugalu u Lisabonu, gde je stigao brod "Budva" ploveći iz luke Hamburg ka Lagosu u Nigeriji.

Kompanija "Barska plovidba" u saradnji sa avio prevoznikom "Montenegro Airlines" novu posadu dovela je vanrednim letom iz Podgorice u Lisabon.

Video: Granična policija EU u akciji na Jadranu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Montenegro

    7. avgust 2020 | 09:13

    Milo I njegove zitarice ostadose bez hrane.

  • Pokojni Lale

    7. avgust 2020 | 09:27

    Zar oni ne izvoze suve smokve?

  • Ivan

    7. avgust 2020 | 17:38

    Prvo brod nije udsrio u nikog jer je bio vezan za obalu,vec drugi broj je udario u Budvu prilikom manervisanja...imate i snimak kako se desilo,ali da bitno napisati nesto proziv CG,samo ds komsiji crknr krava a nama kako bide 😀😀😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA