≫ 

Izbori u Crnoj Gori 30. avgusta: Na glasanje mogu samo zdravi

DIK je sinoć jednoglasno usvojila tehničke preporuke za održavanje izbora radi epidemiološke zaštite birača

  • 14
Zastava Crna Gora Crna Gora / Foto: Pixabay.com

Građani Crne Gore sa biračkim pravom, koji na dan izbora 30. avgusta budu na bolničkom lečenju zbog infekcije korona virusom, kao i oni u karantinima van mesta prebivališta, neće moći da ostvare biračko pravo, saopšteno je iz Državne izborne komisije (DIK), piše RTCG, a prenosi SeeBiz.

Portparol Mersudin Dautović kaže da su svesni da to nije u skladu sa ustavom zagarantovanim pravom, ali da je zbog epidemiološkog rizika morala biti doneta takva odluka.

DIK je sinoć jednoglasno usvojila tehničke preporuke za održavanje izbora radi epidemiološke zaštite birača.

- Cilj preporuka je zaštita zdravlja građana Crne Gore, odnosno birača, svih učesnika u izbornom procesu - kazao je Dautović za TVCG.

Ono što je najviše zaokupljalo pažnju, kako DIK-a, tako i javnosti, bilo je pitanje kako će glasati osobe obolele od kovid-19.

- Lica u samoizolaciji, pozitivna i negativna, moći će da ostvare svoje biračko pravo u skladu sa zakonom o izboru odbornika i poslanika i pravilima o glasanju putem pisma. Uz dodatne mere epidemiološke zaštite - navodi Dautović.

Video: Za ustavne promene glasalo preko 70 odsto birača: Rusi rekli da Putinu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maxa Bar

    7. avgust 2020 | 16:20

    Jel to znaci da svi mi koji smo protiv mila i nedamo Svetinje smo vec sad bolesni i necemo moci na glasanje? Lepo zamisljeno samo jos da cujemo i sta kaze Evropski sud za ljudska prava. Nece moci ove noci.

  • 🔴🔵⚪

    7. avgust 2020 | 17:39

    A ko je zdrav, to veliki vođa odlučuje!

  • Ilija Cvorovic

    7. avgust 2020 | 16:24

    Mislim sa bi 100-200 hiljada crnogoraca koji zive u Srbiji ili imaju drzavljanstvo trebali da daju svoj glas, samim tim sto zive u Srbiji mislim da je jasno za koga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA