Srbi uhapšeni u Istri zbog prebijanja: Jedan prilikom hapšenja bacio pištolj kroz prozor stana

Sumnjiče se i za neovlašćeno držanje oružja, nalaze se u pritvoru

  • 9
Policija, hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Pixabay

Četiri osobe, od kojih su dve iz Srbije, uhapšene su u Istri zbog sumnje za nanošenje teških telesnih povreda, i neovlašćenog nabavljanja i držanja oružja.

Kako je navedeno, muškarci su uhapšeni u petak ujutro na adresama prebivališta, pri čemu je jedan od uhapšenih, 31-godišnji državljanin Srbije, kroz prozor stana bacio pištolj marke "Crvena zastava", koji nezakonito poseduje, prenosi RTS pozivajući se na Indeks.

Prva četvorica se sumnjiče da su 28. jula maskirani u garaži trgovačkog centra na Stoji prišli s leđa i fizički napali 48-godišnjaka, tako što su ga udarali rukama i nogama po telu. Napadnuti muškarac zadobio je teške povrede.

Prilikom pretresa automobila i stanova osumnjičenih pronađeno je više boksera, bejzbol palica, suzavaca, kapa sa prorezima za oči, radioveza, ilegalnog vatrenog oružja, od čega pet pištolja marki "Beretta" i "Crvena zastava", više komada razne municije i jedna inicijalna električna detonatorska kapisla za aktiviranje minsko-eksplozivnih sredstava.

Istragom je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 31-godišnjak jedan od pronađenih pištolja otuđio iz kuće na području Ližnjana u vlasništvu 80-godišnjaka, u koju je provalio.

Takođe, dvojica muškaraca stari 32 i 46 godina sumnjiče se da su zajedno s prvoosumnjičenim 31-godišnjakom 2. avgusta oko 3 sata u ugostiteljskom objektu u Ulici Riva fizički napali jednog 20-godišnjaka i protiv njegove volje odvukli ga u drugu prostoriju u objektu, u kojoj su ga bacili na pod i fizički napali, a nakon toga su ga izbacili iz objekta.

Napadnuti muškarac je lakše povređen.

Osumnjičeni se nalaze u pritvoru i protiv njih će biti podnet optužni predlog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    8. avgust 2020 | 18:43

    A STA JE TRAZIO SRBIN U HRVATSKOJ ???!!! I DA NIJE KRIV NAPAKOVACE MU !!!!!

  • Deki

    9. avgust 2020 | 09:40

    I da nisu krivi - napakovaće im da budu krivi. Dobro da su ostali i živi.

  • damon

    8. avgust 2020 | 18:54

    Zapamtiče ovo "letovanje" dok su živi. I sumnjam da če se više usuditi doči tamo gdje nisu dobrodošli. Ovo nek bude opomena svima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA