Zabranjeni veliki politički skupovi u Crnoj Gori zbog korone

Okupljanja na otvorenim javnim mestima dozvoljena su uz prisustvo do 40, a na zatvorenim do 20 ljudi

  • 2
Korona virus, koronavirus, Crna Gora, Podgorica

Vijesti.me/Savo Prelević

Veliki politički skupovi u Crnoj Gori zabranjeni su zbog epidemiološke situacije, odlučilo je crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti povodom upita više političkih subjekata na temu mogućnosti održavanja političkih skupova u predizbornoj kampanji.

NKT navodi da su okupljanja na otvorenim javnim mestima dozvoljeno uz prisustvo do 40, a na zatvorenim do 20 ljudi, uz obavezu poštovanja fizičke udaljenosti od najmanje dva metra i obavezu nošenja zaštitnih maski, prenose Vijesti.

- Dakle, smisao mere je zabrana političkih skupova na koje politički subjekti pozivaju pristalice bez mogućnosti da unapred znaju broj i identitet osoba koje će prisustvovati skupu – i time predstavljati epidemiološki rizik, a ne zabrana svake političke aktivnosti -  navodi se u saopštenju NKT.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori održavaju se 30. avgusta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    8. avgust 2020 | 23:08

    Komitet za ljudska prava UN je izdao instrukcije o okupljanjima koja važe za sve civilizovane zemlje, potpisnice Konvencije o ljudskim pravima i slobodama. Čak i u vreme pandemije. osnovne epidemiološke mere se moraju poštovati, ali nijedna vlada ne može da brani okupljanja pod izgovorom rizika od širenja zaraze. Otvaranje aerodroma, šoping molova, škola, firmi, plaža i svega drugog ne predstavlja ništa manji rizik za prenošenje zaraze. Tako da vlade ne smeju manipulisati građanima o njihovim pravima, slobodama ali i mera prevencije i ukidati im osnovna ljudska prava za izražavanje mišljenja, verskih ili političkih ideja. Naravno uz mere zdravstvene zaštite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA