≫ 

Bogdana ujela pčela, dva dana se borio za život: Tragičan kraj najbogatijeg Hrvata u BiH

Jozo Bogdan je hitno helikopterom prebačen iz Mostara za Zagreb, gde je i preminuo

  • 28
Jozo Bogdan Foto: Feal.ba

Jozo Bogdan, poznati industrijalac i direktor kompanije FEAL iz Širokog Brijega, preminuo je u sredu u Zagrebu nakon što ga je pre dva dana ubola pčela u Mostaru.

Lekari su dali sve od sebe kako bi mu spasli život, ali nažalost, nisu uspeli, objavio je Dnevni avaz.

Bogdan je, dodaju, helikopterom ekspresno transportovan u Zagreb gde mu je pružena hitna medicinska nega, ali tamo je podlegao posledicama šoka koji je doživeo od uboda insekta.

Poznati preduzetnik je u nedelju pao u anafilaktički šok nakon što ga je ubola pčela. Tad je hitno prebačen u Centar za urgentnu medicinu i hitne prijeme Univerzitetske kliničke bolnice Mostar gde su ga lekari reanimirali.

Potom je na stadion Pod Bijelim Brijegom u Mostaru sleteo helikopter kojim je Bogdan prevezen u Zagreb.

Inače, Jozo Bogdan bio je vlasnik jedne od najuspešnijih bosanskohercegovačkih firmi, koja se bavi proizvodnjom aluminijuma i zapošljava stotine radnika. Godine 2013. proglašen je i preduzetnikom godine u BiH, a bio je jedan od najbogatijih ljudi u zemlji.

Uz matičnu kompaniju Feal Široki Brijeg, tu grupu čini još devet firmi, među kojima su i Feal u Hrvatskoj, Nemačkoj i Austriji. Ukupno grupa ima 650 zaposlenih.

Potekao je iz jedne od najsiromašnijih porodica u zapadnoj Hercegovini, a dobar deo života proveo je u Nemačkoj kao građevinski radnik.

Video: Lončar: Problemi na plućima i srcu kod izlečenih pacijenata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija

    12. avgust 2020 | 16:42

    Od kakvog značaja je ova vest za bilo koga u Srbiji?!

  • Tara

    12. avgust 2020 | 18:28

    Uspesni privrednici onaj dosao iz australije otvorio firme onaj dosao Iz CH da bude predsednik opstine,ovaj gradjevinski radnik dosao iz nemacke e takvi u nemackoj nebi se dugo na slobodi kretali ode I kuca I stan I sve sto ima kod nas se izmisljaju kradje da bi bili oslobodjeni poreza ko jos drzi u kuci petsto I vise hiljada maraka i kao lopovi provalili a na sve strane kamere.

  • Sd boy

    12. avgust 2020 | 16:47

    A pcela je iz Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA