Sin srpskog biznismena koji se sumnjiči da je gliserom usmrtio policajku u Budvi se brani sa slobode

Kotorski Osnovni sud prihvatio je jemstvo od 330.000 evra u nekretninama koje je položila njegova porodica

  • 2
Budva Budva / Foto: Pixabay/HubertPhotographer

M. S. (17), sin biznismena iz Novog Sada, koji je osumnjičen da je kod Budve, vozeći gliser, izazvao nesreću u kojoj je poginula policajka Maja Šljivančanin (30), posle mesec dana u pritvoru pušten je da se brani sa slobode, javljaju Vijesti.

Kotorski Osnovni sud prihvatio je jemstvo od 330.000 evra u nekretninama koje je položila njegova porodica. Sud je tinejdžeru zabranio da napušta Budvu, a suđenje je zakazano za 26. avgust i biće zatvoreno za javnost, pošto je optuženi maloletan.

- Jahtom je upravljao maloletni M. S. i on se tereti da je izvršio krivična dela protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti. Jemstvo se sastoji od nekretnina vrednosti nešto više od 330.000 evra i  M. S. će se braniti sa slobode - potvrdio je portparol Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević.

Nesreća se dogodila 11. jula na moru kod Budve, a M.S. je osumnjičen da je gliserom udario u barku u kojoj su bili stradala žena i njen verenik Vladan S. (36), koji je povređen.

Kada je gliser dugačak skoro 12 metara udario u tri puta kraću barku, ona se prepolovila i potonula. Na gliseru je u tom trenutku bilo još sedam osoba i niko od njih nije povređen.

U optužnici je, kako navode crnogorski mediji, tužilaštvo sedamnaestogodišnjaku stavilo na teret da je nesreću izazvao iz nehata. Kako piše "Blic", M.S. je rodom iz Novog Sada, ali sa porodicom živi u Beogradu. Crnogorski mediji su preneli da je otac mladića vlasnik glisera.

Tinejdžer bio u stanju šoka, kaže da nije video barku

Nakon nesreće, osumnjičeni je odmah priveden i bio je u šoku. U tom stanju je ostao i tokom saslušanja pred istražnim sudijom Osnovnog suda u Kotoru Špirom Pavićevićem i veoma malo je uspeo da ispriča o samoj tragediji i šta je dovelo do nje.

Na saslušanju, kome su prisustvovali i maloletnikov otac, inače vlasnik glisera, i predstavnik Centra za socijalni rad, navodno je rekao da nije video barku ispred sebe. Tada je ispričao i da je upravljao gliserom koji je u vlasništvu njegovog oca, kao i da je prošlog leta dobio dozvolu za upravljanje čamcem, koju mu je izdala Lučka kapetanija Kotor.

Video: Korona okupljanje: Napravili žurku na brodu, rečna policija ih samo opomenula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    13. avgust 2020 | 12:32

    Пара врти где бургија неће.

  • Pda

    13. avgust 2020 | 12:45

    Nista drugo nismo ni ocekivali.Cudno bi bilo da je drugačije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA