≫ 

Turisti iz Italije otkazuju aranžmane u Hrvatskoj

Letovanje se preko noći zakomplikovalo za italijanske turiste koji odmaraju u Hrvatskoj, a kojih je trenutno oko 46.000

  • 1
Rijeka, Opatija, Hrvatska, more Foto: Pixabay

Ograničenje koje je Italija uvela za sve koji se vraćaju iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španije već je dovelo do otkazivanja dolaska italijanskih turista u Hrvatsku.

Vest da treba da dokažu da su u poslednja 72 sata testirani i da su bili negativni, a ako to ne mogu, moraju se obavezati da će se testirati tokom 48 sati izazvala je zabrinutost među italijanskim turistima koji otkazuju svoj dolazak u Hrvatsku, prenosi portal Index.

- To je odluka koja je doneta juče, tako da već beležimo otkazivanja samih rezervacija - kazao je direktor kampa Masimo Pijuti za “Dnevnik.hr”.

"Celo jutro primamo pozive italijanskih turista kojima je žao zbog ove odluke. Međutim, pokazuju i dalje interes za Hrvatsku i žele doći u Hrvatsku - kaže Viviana Vukelić, direktorka Predstavništva Hrvatske turisticke zajednice u Italiji.

A onima koji su već tu odluka njihove vlade nije jasna.

Letovanje se preko noći zakomplikovalo za italijanske turiste koji odmaraju u Hrvatskoj, a kojih je trenutno oko 46.000.

- Čudi me jer mislim da imamo previše slucajeva u Italiji. Ne znam sada tacno kako je u Hrvatskoj, ali mislim da ste imali relativno malo slucajeva u odnosu na Italiju - rekla je jedna Italijanka za “Dnevnik.hr”.

Boris Žgomba, predsednik Udruženja putnickih agencija pri HGK, govori kako mu nije jasno zašto je Italija povukla ovakav potez.

U Istri i na Kvarneru trenutno se odmara oko 30.000 italijanskih turista, što su dve trećine njihovog ukupnog broja u zemlji.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je da ga ta odluka lično rastužila.

- Mislim da nismo tako loši u epidemiološkom smislu, pogotovo oni znaju koje su regije u Hrvatskoj više podložne, koje su manje. Istra je potpuno sigurna regija za njih, i Primorsko-goranska i veci dio celog priobalja. Prema tome nas žalosti zato što ce to komplikovati celu situaciju oko turizma i definitivno nije dobra - rekao je Kozlevac danas u HRT-ovoj emisiji Regionalni dnevnik, dodavši da se ne može oteti utisku da postoje još neki razlozi za tu odluku.

- Pretpostavljam da su to turistički. Hrvatska je hit ove sezone, turizma je tu puno, paralelno se borimo s virusom, uspešno, manje uspešno, uspešno. Prema tome, verovatno ce i tu biti poneki razlog - rekao je Kozlevac.

Video: Avgust je, a za hrvatski turizam kao da je decembar, u dubokom je minusu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA