≫ 

Beograđani u Goraždu dizali tri prsta i vikali "Ovo je Srbija": Platili skoro 500 evra kaznu

Bili su u alkoholisanom stanju, ali su kažnjeni jer su "vređali na nacionalnoj osnovi". Naravno, kazna ih stigla u čuvenoj Ustikolini, gde policija stoji dan i noć

  • 43
Goražde, Tri prsta, kola Foto: Wikimedia/Golden Bosnian Lily, Foto: Shutterstock, Pixabay

Grupa Beograđana sinoć je na putovanju kroz Goražde u koloni vozila izazvala navodni incident zbog kojeg su intervenisali i građani i policija.

Kako piše Klix, oni su tokom prolaska kroz grad dizali tri prsta, a neki od njiih su uzvikivali "ovo je Srbija" i navodno provocirali i vređali građane. Na poziv građana usledila je intervencija policije, a zaustavljeni su na području Ustikoline.

Inače, Ustikolina je za sve koji tuda prolaze kolima već godinama dobro poznato mesto gde će vas policija zaustaviti.

U MUP-u BPK ističu da su zbog vređanja na nacionalnoj i verskoj osnovi protiv dve osobe izrečene prekršajne sankcije i da su im uručeni prekršajni nalozi.

- Oko 20 sati sinoć više građana je pozvalo dežurnu službu PS Goražde da prijave da se od Trga branilaca kreće kolona vozila sa srpskim tablicama i da iz vozila lica pokazuju tri prsta i uzvikuju 'ovo je Srbija'. Upućene su odmah dve policijske patrole iz Goražda i obaveštena PS Ustikolina tako da su ubrzo zaustavljeni u Ustikolini. Nakon razgovora i konsultacija sa dežurnim tužiocem konstatovano je da nema elemenata krivičnog dela, a protiv dve osobe, državljana Srbije koji su bili u alkoholisanom stanju poduzete su prekršajne mere zbog vređanja nacionalnih i verskih osećanja. Izrečene su jedinstvene kazne od po 470 maraka (235 evra) po osobi, koje su platili na licu mesta - izjavio je Mirsad Kamenica, iz Uprave policije MUP-a BPK Goražde.

U zaustavljanju je učestvovala i grupa revoltiranih mladih Goraždana, koja ih je usput pratila i obavestila policiju, a zatim ih prestigla i usporila na magistralnom putu M20.

U policiji su potvrdili da ovo nije prvi slučaj uznemiravanja građana na ovaj način, te da su ranije više puta intervenisali.

Video: Ma, Gde si pošo? Ušao u novog rols rojsa i pokazao tri prsta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BosnaE

    15. avgust 2020 | 14:27

    Nek se oni zahvale Bogu pa ih je policija zaustavila moglo je to puno gore da se zavrsi. Nasli su gdje ce provocirati.

  • Срб

    15. avgust 2020 | 13:31

    Па и јесте Србија одакле су муслимани Да нису случајно из муслиманије Отпад Српског народа

  • Zlatko

    15. avgust 2020 | 13:33

    zive I rade islamizirani srbi jes srbija sve jasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA