≫ 

U ubistvo škaljaraca umešani i Srbi: Ljude koje su "prodali" Dedovića mučili do smrti i zakopali?

Grčki i srpski obaveštajci prema navodima regionalnih medija imaju podatke o tome ko su dve od četiri osobe koje su izvršile ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića

  • 1
Igor Dedović, Stamatović Stevan

Foto: MUP RS

Grčki i srpski obaveštajci navodno imaju podatke o tome ko su dve od četiri osobe koje su 19. januara upale u restoran u predgrađu Atine i ubile vođe škaljarskog kriminalnog klana.

Kako saznaje Televizija Vijesti, reč je o državljanima Srbije, ali istražioci, za sada, nemaju dovoljno dokaza kojima bi potkrepili svoja operativna saznanja o ubistvu Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, dok su večerali sa suprugama i decom.

Dok prikupljaju dokaze, istražitelji istovremeno strahuju da bi ih pripadnici škaljarskog klana mogli preduhitriti u lociranju i ubijanju osumnjičenih, kako bi se osvetili. Tako sumnjaju da su škaljarci upravo to uradili u slučaju ubistva Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića, prošlog meseca na Krfu.

Istražitelji, naime, strahuju da su prijatelji ubijenih škaljaraca preuzeli istragu u svoje ruke i na jedan od najmonstruoznijih načina krenuli u obračun sa onima za koje su ubeđeni da su odali njihove vođe.

Škaljarci su, kako se sumnja, tako došli do imena osobe koja je navodno “smestila” Dedoviću i Stamatoviću, a potom i Kožaru i Hadžiću. Nedugo zatim, kako se veruje, uspeli su da dođu do druge države gde su ga našli, a potom mučili do smrti, i nakon toga zakopali, kako ga niko ne bi pronašao. Strahuje se da na ovaj način nije završila samo jedna, već više osoba.

Alan Kožar

ubijeni Alan Kožar / Foto: vijesti.me/Savo Prelević

Ova saznanja nedavno su, pozivajući se na svoje izvore iz bezbednosnih krugova, objavili srpski mediji, čiji obaveštajci usko sarađuju sa grčkim kolegama. Interesantno je da zvanične podatke policija još nema, piše Srpska info.

Sudbina ovih osoba možda nikada neće biti poznata jer u većini slučajeva, za njima ne tragaju porodice već policija, budući da je za mnogima zbog raznih krivičnih dela raspisana Interpolova poternica.

Ubistva članova suparničkog kriminalnog klana na ovakav način nije novina jer je i 2017, na starom putu Cetinje – Nikšić, u mestu Kobilji Do, pronađeno do pola zakopano telo Nikšićanina Pera Damjanovića, koji je takođe važio za člana škaljarskog klana.

Video: Mesto likvidacije u Atini: Ovde su ubice hladnokrvno izrešetale Škaljarce naočigled dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jova

    15. avgust 2020 | 22:31

    Pa kad je policija najsporija u svom poslu.... dok se prvada izvrši i kad se izvrši kod nas je najrelativnija stvar. Policija i ona po sluzbenosti radi za trenutnu vladu i time se nazalost najvise okupira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA