≫ 

Spasioci tragali za nestalim Poljakom na opasnoj hrvatskoj planini, pronašli iznemoglu majku i ćerku

Spasioci su devojčicu većim delom nosili na silasku s planine

  • 0

U tijeku nastavka potrage za nedavno nestalim strancem na Biokovu, naši su spašavatelji na stazi prema Svetom Iliji...Posted by HGSS Stanica Makarska on Недеља, 16. август 2020.

Potraga za nestalim poljskim državljaninom na Biokovu se nastavila. Pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja danas su tokom potrage naišli na dve osobe. Reč je o stranim državljankama, piše Dalmacija danas.

- U toku nastavka potrage za nedavno nestalim strancem na Biokovu, naši spasioci su na stazi prema Svetom Iliji naišli na dve osobe. Radilo se o stranim državljankama, majci i ćerki (8 godina), bez dovoljne količine vode i neadekvatno opremljene - ovjavila je Gorska služba.

Budući da devojčica nije bila fizički sposobna za nastavak putovanja, spasioci su je većim delom nosili na silasku s planine.

- Uprkos svim našim upozorenjima i apelima, ovakve situacije se gotovo svakodnevno događaju. Mnogi zaljubljenici u planinarenje nisu svesni opasnosti koje krije planina Biokovo, pogotovo deo oko vrha Sv. Ilija. Stoga još jednom apelujemo na sve da ozbiljno shvate upozorenja, unapred se informišu, ponesu dovoljno tečnosti, adekvatno opreme i isplaniraju svoj put na Biokovo - objavljeno je na stranici HGSS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA