≫ 

Korona odnela i Draganu (36): Medicinska sestra iz Pljevalja ostaće upamćena zbog svoje humanosti

U mestu je pamte i kao predavača u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima

  • 11
Dragana Loncović Foto: Facebook/D. L.

Tridesetšestogodišnja medicinska sestra Dragana Loncović iz Pljevalja preminula je u Kliničkom centru u Podgorici od posledica korona virusa.

Ona je, od pljevaljskih medicinskih radnika, druga žrtva opakog virusa. Predhodno od korona virusa preminuo primarijus doktor Miloje Jestrović, dok je takođe predhodno od zaraze Covid-19 preminuo i pravnik ove zdrastvene ustanove Rajko Živković.

Loncovićeva je obolela od korona virusa pre desetak dana, navode NovostiZbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja prevezena je u Brezovik, a potom i u Klinički centar u Podgorici.

Dragana je u pljevaljskoj bolnici radila sa pacijentima obolelim od korona virusa gde se najverovatnije i zarazila, navodi spomenuti medij.

Draganu Loncović će Pljevljaci pamtiti kao izuzetno požrtvovanu medicinsku sestru za svakog pacijenta, uvek hrabru, odlučnu i spremnu da pomogne, pa čak i onima koji nisu bili u mogućnosti da borave u bolnici. Isticala se i humanitarnim radom i pomoći sveštenstvu Manastira Svete Trojice u Pljevljima oko rešavanja zdravstvenih problema.

Posebno će biti zapamćeno njeno žrtvovanje za igumaniju manastira Dubočice, mati Magdalinu. Tokom bolovanja monahinje, koja se upokojila početkom godine, Dragana je neprekidno brinula o njoj pružajući medicinsku i svaku drugu pomoć. Da je uvek bila na usluzi pacijentima govori i podatak da se na početku izbijanja epidemije dobrovoljno prijavila da radi sa obolelim pacijentima od korona virusa.

Dragana je zvaršila višu medicinsku školu, a dugo godina, iako veoma mlada, radila je kao glavna medicinska sestra na Internom odelenju pljevaljske bolnice.

Dragana Loncović Preminula medicinska sestra Dragana Loncović / Foto: Facebook/D. L.

Pored obaveza u Opštoj bolnici Pljevlja radila i kao predavač u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima.

Prema nezvaničnim informacijama u pljevaljskoj bolnici broj obolelih medecinskih radnika od korona virusa se uvećava iz dana u dan, navode Novosti.

Prema pisanju portala "PV svitanje" od 47 obolelih pacijenata u pljevaljskoj opštini oko deset lica su medicinski radnici. Prema istom izvoru među obolelima se nalaze medcinske sestre sa hirurgije, internog odelenja, dijalize, a ima i obolelih vozača.

Među obolelim nema još uvek lekara.

Video: Robot u laboratoriji u Batajnici obrađuje 94 uzoraka za 45 minuta, i menja ljudske ruke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    16. avgust 2020 | 18:22

    Grehota, predivno, mlado biće koje je trebalo da živi još dugo, dugo! Iskreno saučešće porodici! Neka je anđeli čuvaju!

  • Mila

    16. avgust 2020 | 18:47

    Kao dete zdravstvenog radnika koji je stradao od ovog zla duboko se saosećam sa njenom porodicom. Bože, moja mama je bila dosta starija od nje i neizmerno sam tužna, a kako bi mi tek bilo da je imala godina koliko i ona? Prestrašno, eto ko ne veruje, nek mu ovo promeni mišljenje što pre dok nam imalo ima spasa. Počivaj u miru, nadam se da ste svi sada u lepšem svetu.

  • GP

    16. avgust 2020 | 18:19

    Ne "odeLenja", vec odeljenja. Tolko st morali da naucite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA