≫ 

Kako je uhvaćen Branimir, odbegli ubica trudnice: Prilikom hapšenja nije imao lisice na rukama

Čaleta je juče pobegao pravosudnim policajcima, a Lolić je potvrdila da on prilikom hapšenja nije imao lisice

  • 0
Branimir Caleta Foto: Interpol

Antonela Lolić, portparolka PU splitsko-dalmatinske za N1 je ispričala kako se odvilo hapšenje Branimira Čalete, koji je juče pobegao pravosudnim policajcima prilikom transporta.

Čaleta je juče oko 12:10 sati pobegao na području Splita, a splitska policija aktivirala je sve policijske snage i još 100 službenika kako bi ga uhvatili.

- Oko 20:30 samo ga pronašli, potraga je bila široka, ciljana i proveravane su sve informacije. Izašli smo s njegovim opisom, te identitetom, a građane smo zamolili da nam jave ako ga vide, a oni su nam puno pomogli - kazala je Antonela Lolić, te se zahvalila građanima koji su dojavljivali informacije.

Na pitanje da li je Čaleta možda imao pomagača rekla je kako prema njihovoj istrazi do sada nisu ustanovili da mu je neko pomogao u bekstvu. Što se tiče lisica koje je navodno na rukama imao kada je pobegao, a nije ih imao prilikom hapšenja, Lolić je kazala da u postupanje policije ne može ulaziti te je potvrdila da Čaleta prilikom hapšenja nije imao lisice.

- Nad njim je primenjena telesna snaga i onemogućen mu je dalji beg. S njim je u policijskoj stanici obavljen razgovor, a potom je prebačen u zatvor u Splitu - kazala je portparolka.

Kazala je i kako je Gundulićeva ulica, u kojoj je Čaleta pobegao, blizu policijske stanice, te su policajci na trećem spratu stanice videli u kom smeru je begunac krenuo.

- Policijski službenici koji su bili na trećem spratu stanice su videli u kom smeru ide, a i pravosudni policajci su videli kuda ide. Imali smo početne informacije. Potraga se nije fokusirala na jedno mesto, bili smo detaljni, usmereni, ciljano smo sprovodili određene radnje - kazala je Antonela Lolić za N1.

Video: Kraj krvave drame u Splitu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA