Hrvatski onkolog: Od korone umrlo 203, od raka 6.000 ljudi

Direktor Klinike za onkologiju KBC-a Split ocenio da je bilo propusta u dijagnostici, te da zvanični podaci nisu realni

  • 12
KBC Split Printskrin: Google Street View

Direktor Klinike za onkologiju KBC-a Split Eduard Vrdoljak rekao je da su od početka pandemije u Hrvatskoj umrla 203 bolesnika s korona virusom, a od raka 6.000 ljudi.

U isto vreme, kako je naveo, dijagnozu Kovida-19 imalo je 12.285 bolesnika, a raka 12.300 pacijenata, znači gotovo isto.

- Nedavno smo analizirali broj novodijagnostifikovanih bolesnica s rakom dojke u Hrvatskoj za vreme zaključavanja i otkrili da u prve dve nedelje maja broj novoobolelih dijagnostikovanih žena, koju su dobile iglenu biopsiju i dijagnozu raka, bio za gotovo 50 posto niži nego u prve dve nedelje 2019. godine - rekao je Vrdoljak za RTL Direktu.

Eduard Vrdoljak Foto: RTL Direkt Printscreen

- Prava istina je da imamo kontinuirani porast novoobolelih bolesnica s rakom dojke i da to sigurno ne znači da one nisu dobile rak nego da se nisu dijagnosticirale. Kao posledicu ćemo imati kasnije dijagnostikovane tumore, a samim tim i moguće lošije ishode u lečenju - rekao je Vrdoljak, preneo je Index.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter

    9. septembar 2020 | 09:09

    Prava opasnost od koje nema leka su razni kanceri a ne ova prevara od korone!

  • Beogradjanka

    9. septembar 2020 | 09:24

    Covek reko istinu i dushu spasio

  • Ruja

    9. septembar 2020 | 11:21

    E to je strasno i u Srbiji 25000 hiljada godišnje umre od raka a od korone ako dostigne i hiljadu ...Bolje bi bilo da nadju ili vec puste lek za rak - danas je sve korona gde su moždani udari,infarkt i tako dalje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA