≫ 

Određen pritvor devetorici Srba uhapšenih u Sokocu zbog ratnih zločina

Oni su uhapšeni u sredu zbog ratnog zločina iz 1992. godine

  • 1
Hapšenje, lisice, uhapšen, policija Foto ilustracija: Shutterstock

Sud BiH odredio je jednomesečni pritvor osumnjičenima za zločin protiv čovečnosti u Novoseocima u Opštini Sokolac 1992. godine.

Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor zbog mogućnosti bekstva osumnjičenih i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i imati ili vršiti uticaj na svedoke ili saučesnike.

Pritvor je određen Milanu Tupajiću, Dragomiru Obradoviću, Momčilu Pajiću, Aleksi Gordiću, Miladinu Gaševiću, Momiru Kezunoviću, Branislavu Kezunoviću, Željku Gaševiću i Jadranku Šuki, saopšteno je iz Suda BiH.

Pritvor prema ovom rešenju može trajati najduže mesec dana, računajući od dana hapšenja osumnjičenih, odnosno do 16. oktobra ili do nove odluke Suda.

Osumnjičeni su uhapšeni u sredu na Sokocu i u Sarajevu zbog sumnje da su počinila krivično delo zločina protiv čovečnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HDL

    18. septembar 2020 | 13:46

    Šta oni imaju sa Srbijom,to su Pravoslavni Bosanci koji su se sukobili sa svojim zemljacima-komsijama,sada trebaju Srbi iz Srbije to da ispaštaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA