≫ 

Žena iz BiH prebolela koronu, dok je bila u bolnici, preminuli joj muž i dva sina

Emira Duraković je znala da joj je suprug preminuo još dok je bila u bolnici, ali za smrt sinova nije znala

  • 2
Korona bolnica pacijent Virus France Foto: Tanjug/AP

Pre dva dana je iz bolnice u Bugojnu na kućno lečenje otpuštena Emira Duraković, majka Adisa i Harisa Durakovića i supruga Hajrudina koji su preminuli početkom septembra od posledica zaraze korona virusom.

Od korona virusa se i ona lečila u spomenutoj bolnici.

Emira Duraković je znala da joj je suprug preminuo još dok je bila u bolnici, ali za smrt sinova nije znala.

- Boli jutros kad sam nazvao nevestu da je pitam šta bi mogla jesti...Kad reče: 'Čudno mi što me ne zovete ni ti ni deca.' Pa rekoh: 'Dogovorili se tako u porodici da te ne opterećujemo, a i preporuka je doktora.' Šta reći majki, ne zna ni za jednog sina, ne zna ni za drugog. Za supruga smo joj rekli - ispričao je ranije za N1 Kemal Duraković, stric preminule braće i brat njihovog oca.

Vest o tome da su joj preminuli sinovi su joj rođaci odlučili reći po izlasku iz bolnice. Kako javlja N1, Emira je predosećala da je do toga došlo, a o svemu je progovorio i njen treći sin Džemal.

- Taman se spremao da joj kažem. Pre nego što ću ja nju upitati, ona je mene pitala je li istina da i njih dvojica nisu izdržala. Rekoh: 'Majka, od koga si saznala?' Kaže: 'Meni je dragi Bog rekao, imala sam predosećaj' - rekao je za N1 Džemal Duraković.

Porodica Emire Duraković je zahvalna medicinskom osoblju i lekarima na brizi za nju.

Džemal je rekao i kako s njima niko od nadležnih predstavnika lokalne vlasti nije kontaktirao, a napominje da je zbog puno posla u vreme dok je i on bio u bolnici pacijent - brinuo sam o sebi.

- Gužva kad nastane, znaš kako je. Sam sam sebi znao isključiti infuziju. Nisu lekari i tehničari krivi, malo ih je. Borba je to. Posebno hvala mladom doktoru Deliću koji nas je lečio s tri sestrice i jednim medicinskim tehničarom. Oni su se borili s nama kako su znali i umeli. Ujutro u 5 su nas znali probuditi da nam daju terapiju, jer nas je bilo jako puno, i poslepodne do 5 nikoga nema, jer ljudi jednostavno imaju puno posla - rekao je.

Iako je i sam prebolio koronu, Džemalu nije bilo dopušteno da vidi telo pokojnog oca.

- Tri kovčega smo sahranili, a da tela nismo videli. Obdukciju nismo mogli izvršiti pa nemamo ni osnova za neke tužbe kao što je ranije govorio brat Emir - dodaje Džemal Duraković za N1.

Video: Ovako izgleda proizvodnja vakcine protiv korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA