≫ 

Otac i sin iz RS osumnjičeni se da su kupili devojku (17) radi braka: Ocu već sudili za ubistvo

Istraga je pokrenuta u martu, nakon što je policija zatekla maloletnicu kako, s bebom u naručju, prosi na banjalučkim ulicama

  • 2
Devojka, zlostavljanje, silovanje, maltretiranje Foto-ilustracija: Shutterstock

Lj. S. i njegov sin J.S, osumnjičeni za kupovinu 17-godišnje Romkinje radi prisilnog braka, saslušani su u petak u Republičkom javnom tužilaštvu RS, ali su odbili da iznose svoju odbranu i branili su se ćutanjem.

Očekuje se da će u narednom periodu protiv njih biti podignuta optužnica za krivično delo trgovine decom, za koje je zaprećena kazna od najmanje pet godina zatvora. Istragom je obuhvaćena i majka žrtve, A.S. koja se tereti da je kćerku prodala za 2.000 KM, odnosno da je za taj iznos pristala na zaključenje prisilnog braka između njene kćerke i J.S, pišu Novosti.

Novac, pare, evri FOTO: Pixabay

Istraga je pokrenuta u martu, nakon što je policija u akciji "Zaustavimo prosjačenje" zatekla maloletnicu kako, s bebom u naručju, prosi na banjalučkim ulicama. Budući da je maloletna, policajci su je predali Centru za socijalni rad u Banjaluci, koji su od kolega iz Mostara dobili podatke da je devojka udata i da obaveste njenog supruga.

Kada je mladić, u pratnji oca, došao po nju, socijalni radnici su primetili da je devojka u strahu i detaljno su krenuli da proveravaju ovaj slučaj, otkrivši da je ona bila žrtva trgovine ljudima, i da je čak prijavljena njena otmica.

Alarmirana je policija i četiri meseca kasnije, Uprava za organizovani i teški kriminal MUP RS podnela je izveštaj tužilaštvu protiv oca i sina i majke ove maloletnice. Prema naredbi o sprovođenju istrage, J.S. se tereti da je od 2018. preko "Fejsbuka" vrbovao maloletnicu. Krajem godine ona je iz Mostara doputovala u Banjaluku, bez znanja majke, kako bi s njim živela.

Otac mladića je potom, stupio u kontakt s njenom majkom kako bi dobio saglasnost za brak. Po dogovoru, majci devojke je isplatio oko 2.000 KM i to transferom preko "Vestern juniona", o čemu je pronađen i "pisani" trag.

Banja Luka, banjaluka panorama centar grada Banja Luka / Foto: Shutterstock

Nedugo zatim, devojku su suprug i njen otac primorali da prosi u Banjaluci i to dok je bila u drugom stanju, a kasnije i sa detetom u naručju. Nezadovoljna tretmanom porodice, pozivala je majku da joj pomogne, koja je to i pokušala. Budući da su joj ruke bile vezane, majka je u Mostaru prijavila kćerkinu otmicu, tvrdeći da je nije videla dve godine.

Otac i sin su u ranijim izjavama socijalnim radnicima to negirali i hladnokrvno ispričali da nije bilo nikakve otmice, već da su za devojku uredno platili njenoj majci.

SLUČAJ "MEMIĆ"

Lj. S. i njegov otac B. S. optuženi su za izazivanje i prikrivanje saobraćajane nesreće u kojoj je stradao Dženan Memić iz Sarajeva. Taj slučaj je u javnosti izazvao brojne kontroverze. Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu, obojica su u dva navrata oslobođeni optužbe, ali presuda nije pravosnažna.

Video: Za srpsko dete trgovac je spreman da plati 120.000 evra!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goci

    19. septembar 2020 | 08:52

    Odmah referendum za Rome. Sloboda je najvaznija.

  • Toni

    19. septembar 2020 | 07:46

    Pitam jednoga roma sta rade oni u berlinu pa su puni love kaze je.. im majku prodaju decu I drogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA