≫ 

Dodik tvrdi da bošnjačka strana sve koči: BiH ne može da reši nijedan ozbiljan problem

"BiH je pokazala da ne zna da upravlja njima", kazao je on

  • 22
Aleksandar Vučić, Milorad Dodik Milorad Dodik / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH zemlja zarobljena najčešće maksimalističkim zahtevima bošnjačke politike i da ne može da reši nijedan ozbiljan problem.

Dodik je rekao da bošnjačka strana nastoji da kroz svaku, pa i minimalnu stvar, nametne priču o centralizaciji ili pokuša da bude odlučujući faktor u svemu, prenosi Tanjug. 

zgrada parlamenta BIH, bosna i hercegovina Foto: Wikipedia/Ex13

- To je nešto što se reflektuje i na Graničnu policiju. BiH izvorno ima samo devet ovlašćenja, jedno do njih su migracije. BiH je pokazala da ne zna da upravlja njima - rekao je Dodik, prenose banjalučke Nezavisne novine.

On je ocenio da se do sada se u vezi sa problemom migracija samo prebacivala odgovornost sa jednog na drugi nivo vlasti.

- Sada vidimo kakva je katastrofa u Unsko-sanskom kantonu gde je koncentrisno 10.000 miigranata koji su veoma dobro shvatili poruke koje dolaze od političkog Sarajeva - da su oni tu na neki način dobrodošli i da jedan deo tog političkog establišmenta političkog Sarajeva računa da će oni tu i da ostanu - naglasio je Dodik.

On je istakao da je to ono što se kosi sa interesom Srba i Hrvata i da su zato morali da imaju različite pristupe o tom pitanju.

Sarajevo, panorama grada Foto: Milena Đorđević

Ponovio je da je poslednjih meseci političkom Sarajevu najvažnije da, navodno, zbog migranata postavi Oružane snage BiH na granicu, i poručio da se to neće desiti.

- Ključno je pitanje zašto bi mi postavljali vojsku na granicu sa Srbijom. Oni ne žele da rešavaju pitanje Granične policije da bi izazvali problem koji žele da rešaju angažovanjem vojske - rekao je Dodik.

On je naveo da se odluka o angažovanju Oružanih snaga donosi konsezusom u Predsedništvu BiH, čiji je on član, pa zbog toga neće ni biti doneta.

Video: Dodik pokreće pitanje vitalnog interesa za KiM

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    20. septembar 2020 | 17:15

    Ни мени заиста није јасно зашто сви који су према њима сажаљиви не прихвате у своје домове те исламске мигранте? Зашто било ко мора да трпи због неспособности размажене власти било какав проблем да ријеши? Не способни јер их као наводно Република Српска у свему кочи па изволите ви што их волите у своје их домове примите а не подмукло хришћанима ту исламску војску да подмећете!

  • Antun pokatoliceni srbin

    20. septembar 2020 | 17:58

    Bjezte turci ne gazte oranje.

  • BN 1

    20. septembar 2020 | 16:45

    Svi ste vi Bosanci a samo vas vera zavađuje,nije Vam Bog Stvoritelj tako odredio da se međusobno tamanite jer je zajednički za sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA